Čist-E-Novice

Jumboti_ SEZNAM_html_5d32b424.jpg
Zbiraj star papir in pridi na Papirnati dan
Papirnati dan, osrednji dogodek projekta Star papir za novo upanje, se bo odvijal 12. aprila 2014 med 10. in 18. uro v ljubljanskem BTC City-ju na parkirišču med Dvorano A in Kristalno palačo, pridružili pa se nam bodo tudi drugje po državi: v Zavodu Artmar v Mariboru in v vseh enotah podjetja Dinos. Namen dogodka je vizualno prikazati, da papir ima svojo vrednost in da zanj obstaja novo upanje.
Piše: Urša Dolinšek Več
Slovenski.gozd.jpg
Glasuj za svojega favorita natečaja SPZNU2014
V okviru projekta Star papir za novo upanje smo s pomočjo natečaja iskali predloge za dodelitev dela sredstev, ki bodo šla za pomoč pri odpravljanju škode feburarskih velikih naravnih nesreč. Med vsemi prijavljenimi projekti na natečaj je komisija izbrala 3 finaliste. Sedaj si na vrsti ti! Izberi svojega favorita. Tvoj glas šteje!
Piše: Karmen Wamberger Več
konfa.rt.jpg
Ekologi brez meja smo upihnili 5 svečk
Začelo se je pred 6 leti, ko sva z Janezom po gospodu Googlu iskala projekt v Indiji, kjer bi lahko prostovoljno delala. Janez si je od nekdaj želel saditi drevesa, zato je bila odločitev lahka. Takrat še nisva vedela, da nama bo projekt Sadhana forest za vedno spremenil življenje.
Piše: Petra Matos Več
getty.food.jpg
Vabilo na natečaj za logotip projekta Volk sit, koza cela
V novem projektu, ki poteka pod sloganom Za Slovenijo brez zavržene hrane, z 8. aprilom odpiramo oblikovalski natečaj za projekt Volk sit, koza cela. Avtor najboljše ideje bo pozvan k izdelavi nekaj osnovnih grafičnih aplikacij izbranega logotipa na materialih projekta, za kar bo prejel denarno nagrado in možnost nadaljnjega sodelovanja pri izdelavi CGP projekta.
Piše: Albin Keuc Več
plastika.zivali.v.morju.m.jpg
Po Mediteranu bo zapihal svež veter, pozor prihaja LDIM!
Mreža Let's do it je že konec 2012 začela načrtovati projekt Let's do it Mediterranean!, s pomočjo fundacije Anna Lindh pa je lani jeseni končno zaživel. Kulminacijo bo letos dosegel 10. in 11. maja po skoraj celotni obali našega skupnega morja.
10. maja tudi pri nas.
Piše: Jaka Kranjc Več
eko-ritke-travnik.jpg
Pralne plenice – vsekakor da
Tudi vi ob omembi pralnih plenic najprej pomislite na bele kvadratne bombažne plenice, ki smo jih uporabljali še pred dvajsetimi leti? A pralne plenice so se do danes spremenile tako zelo, da z njimi nimajo skoraj nič več skupnega.
Piše: Erika Oblak Več
Koledarček
Zanimive povezave
New Environmentalism and the Circular Economy: Janez Potocnik at TEDxFlanders
Namesto plastenk, voda v užitnih membranah
pasica_papirnati.dan.jpg pasica_glasuj.jpg
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si