Čist-E-Novice

www-thechangeblog-com.jpg
Mednarodni dan Zemlje: Kako udobna je cona udobja
Cona udobja je območje, kjer obvladujemo večino aktivnosti, situacij, poznamo dogodke in ljudi in lahko predvidimo njihove odzive. V coni udobja se počutimo varno. A ta varnost ima visoko ceno. V coni udobja stagniramo, saj so spremembe majhne ali jih sploh ni, zato, ker tega udobja ne želimo izgubiti.
Piše: Erika Oblak Več
zavržki.jpg
Intervju: “To so ogromne količine hrane, ki gredo v mlin in potem za bioplin”
Drago (ime je izmišljeno) je več let vozil zbirno vozilo v podjetju, ki zbira odpadno in zavrženo hrano pri trgovinah in v restavracijah. Delo je zapustil, ker ni mogel več gledati ogromnih količin hrane, ki dnevno končajo v pomijah v danes že znamenitih belih ali modrih plastičnih posodah. “Daleč od oči, daleč od pameti”, pravi Drago.
Piše: Albin Keuc Več
887-rupar-0610bea76aa224ec.jpg
Klub zdravih ritk
Klub zdravih ritk je namenjen srečevanju staršev in izmenjavi izkušenj o pralnih plenicah. Za vse tiste, ki jih še ne poznate, pa tudi za vse 'stare mačke', ki jih uporabljate že dlje časa. Vsako srečanje kluba bomo popestrili z zanimivimi osrednjimi temami in gosti.
Piše: Katja Sreš Več
dragica_jaksetic.jpg
Večni azbest?
Analogno Davidu in Goljatu smo ljudje žrtev zanimive asimetrije. Skoraj petini nam preko infekcij sčasoma zavdajo mikroskopsko mali Davidi (WHO, 2008). A to niso le mikrobi in vprašljivo živi virusi, saj med njimi najdemo tudi čisto naravne anorganske snovi. Tokrat podrobneje predstavljamo azbest.
Piše: Jaka Kranjc Več
sos za jadran.jpg
Niti Jadran ni varen
Težko verjeti, a je res. V letu 2015, ko bi morali pospešeno opuščati kurjenje premoga, nafte in plina, ekonomska kratkovidnost zagovarja koriščenje novih zalog fosilnih goriv, poleg tega pa krhke ekosisteme in lokalne skupnosti s tem neupravičeno izpostavlja tveganjem, ki bodo imela dolgoročne in nepovratne posledice. Niti Jadransko morje pri tem ni varno.
Piše: Katja Huš Več
Koledarček


Vrečke2.png Ringaraja.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si