Čist-E-Novice

Žalec
Zero Waste Žalec
Vizija Občine Žalec je postati občina, ki z viri ravna trajnostno in gospodarno: odpadki, kot viri ne končajo na odlagališču in hrana ne v smeteh. V občini nastajajo zelena delovna mesta. Vsi se zavedajo vrednosti virov in svoje vloge pri učinkoviti rabi virov
Piše: Katja Sreš Več
burger on polysytrene compressed
Plastika ne rešuje problematike zavržene hrane
Nasprotno, celo spodbujajo jo, kaže nova raziskava. Opaziti je hkratno naraščanje uporabe plastične embalaže in zavržene hrane.Študija, ki sta jo pripravili organizaciji Friends of the Earth Europe in Zero Waste Europe poleg tega razriva številne zanimive podatke.
Piše: Katja Sreš Več
BBL003 BW BearsBees 1
Življenje brez embalaže - velik korak v pravo smer
Vsak dan se srečujemo z odločitvami takšne in drugačne narave. Vsaka nas pripelje do določenih rezultatov. Danes se opiram na tematiko plastike in njene uporabe. Po mnogih raziskavah kaže, da smo Slovenci velikokrat nepremišljeni in impulzivni. Pa ne samo Slovenci. V tem trenutku lahko po vsem svetu uvidimo vse človeške napake, ki so več kot opazne.
Piše: Etian Nedić Več

Očistimo svet 2018

FB 1200x630 post
Še zadnjič
Okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo pozornost. Skrajni čas, da naslovimo tudi problem naraščajoče količine odpadkov. To bo 15. septembra hkrati z drugimi 150 državami sveta in 5 % prebivalcev tega planeta storila tudi Slovenija znotraj pobude World Cleanup Day 2018.
Piše: Katja Sreš Več
Vir Trash Hero World
Dan, ko si bo Zemlja oddahnila
Tako je nekdo na svetovni konferenci Let's Do It World! 2018 v estonskem Talinu napovedal letošnji 15. september, datum, ko bo okolje čistilo 150 držav po vsem svetu. Vsi, ki se pripravljamo na ta dogodek, in vsi, ki zanj še ne vedo, a bodo izvedeli in sodelovali, ob tem pomislimo na naše okolje in si želimo, da bi povsem fizično laže zadihalo. Obenem pa se zavedamo, da je to enkratna priložnost, da se ves svet dvigne za stopničko više na lestvici ozaveščenosti.
Piše: Jana Lavtižar Več
Koledarček


Zobna krtačka
OS2018
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si