Čist-E-Novice

store-crowd-black-friday-blur-615cs112212.jpg
Na-kup!
Spet prihaja ta praznični čas. Tudi to besedilo je lahko samo eno od mnogih, ki ponujajo nasvete vsem tistim, ki se po navadi 24. decembra z notranjo stisko še prebijajo med nakupovalnimi policami. A čisto zares se lahko dolgim vrstam pri blagajnah in napadom slabe vesti tokrat izognete.
Piše: Urša Zgojznik Več
prostovoljke.jpg
Prostovoljci za dober danes in boljši jutri
Pozdravljeni vsi, ki verjamete v dober danes in boljši jutri! Pa ne le verjamete, ampak tudi delujete. V začetku meseca, 5. decembra, je vsako leto na koledarju naš in vaš dan, ki ga svet že več kot petindvajset let obeležuje kot mednarodni dan prostovoljstva.
Piše: Ekologi brez meja Več
Zavrzen_kruh.jpg
Zavržki hrane v živilski industriji
V tipičnem živilskopredelovalnem obratu naletimo na naslednji prizor: paleto pakiranih pripravljenih obrokov viličar namesto v dostavno vozilo odpelje na uničenje. Le na eni paleti je toliko hrane, kot bi jo lahko 50 družin jedlo ves teden.
Piše: Anja Uršič Več
odsluzeni_racunalniki.jpg
Kam s starimi predmeti? Ne, niso za staro šaro
Že ptički na veji čivkajo, da je ločevanje le eden izmed odgovornih načinov ravnanja z odpadki, ključno vlogo na poti do družbe brez odpadkov pa imata ponovna uporaba in preprečevanje nastajanja oz. minimalizacija odpadkov. Za vas smo zbrali sveže informacije, kaj in kam ter komu lahko namenite rabljene predmete.
Piše: Jasna Možina Več
P3240047.JPG
Očistimo Kočevsko 2013: Naj bo zeleno!
»Če je volja, je tudi pot!«, s tem stavkom so se na Kočevskem ponovno lotili čistilne akcije 2013 in poskrbeli, da je Kočevska spet zelena. Pod taktirko glavne pobudnice čistilnih akcij na tem koncu Slovenije, Tine Kotnik, so tako očistili 21 lokacij divjih odlagališč in iz narave odstranili kar 22 ton raznovrstnih odpadkov. Kako? S skupnimi močmi!
Piše: Tina Kotnik Več
Koledarček


cen_banner_podpri_svetbrezodpadkov.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si