Čist-E-Novice

dohodnina.png
Recept: nameni nam del dohodnine!
Tudi Društvo Ekologi brez meja je uvrščeno na seznam organizacij, ki delujejo v javnem interesu. To pomeni, da smo tudi mi upravičeni do 0,5% dohodnine, ki bi sicer ostal nerazdeljen.
Piše: Ekologi brez meja Več
circular-economy2.jpg
Novi sveženj o krožnem gospodarstvu je daleč od ambicioznega
Evropska komisija je objavila nove predloge za prehod v krožno gospodarstvo, a je novi sveženj precej šibkejši od tistega, ki ga je Komisija objavila julija 2014. Prvotni sveženj o krožnem gospodarstvu je nova Komisija konec prejšnjega leta umaknila z argumentom, da želi oblikovati ‘boljšo zakonodajo’.
Piše: Erika Oblak Več
P1020956.JPG
Kaj imata skupnega lokalna pridelava hrane in zavržena hrana?
Ali veste, da je Slovenija povsem na repu Evropske Unije po obdelovalnih in kmetijskih površinah? Imamo 8,8 % obdelovalnih in 24,3 % kmetijskih površin (EU povprečje 27,4 % obdelovalnih, 45 % kmetijskih). Pri samooskrbi s hrano močno pešamo, še posebej slabi smo pri samooskrbi s zelenjavo, saj je pridelamo le 38 %.
Piše: Urša Zgojznik Več
Kolaž2.jpg
Naše leto v številkah
V iztekajočem se letu Ekologi brez meja nismo počivali. Z ozaveščevalnimi projekti smo opozarjali na probleme zavržene hrane in tekstila ter uporabe plenic za enkratno uporabo, ponudili pa smo tudi jasne rešitve v obliki programa Zero Waste in koncepta krožnega gospodarstva. Preden s polno paro nadaljujemo z uresničevanjem teh rešitev v novem letu, pa se ozrimo nazaj in poglejmo, kaj smo v letu 2015 dosegli.
Piše: Katja Sreš Več
Muca_petarde.jpg
»Veseli« december in petarde
Kmalu bo spet pokalo – prepoved gor ali dol! Ekonomska kriza je imela vsaj eno dobro plat – ljudje so malo bolj premislili, koliko denarja bodo dobesedno spustili v zrak. In tako kot se pozna, kdaj se ekonomiji obrača na bolje po številu turistov, tako se tudi pozna po pokanju. Letos se nekateri že zelo zgodaj ogrevajo za veliki finale.
Piše: Helena Nieboer Več
Koledarček


Dohodnina_pasica.png
Bombažne vrečke.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si