Čist-E-Novice

EBM_misija.png
Prva slovenska karta mojstrov
Dragi prijatelji in prijateljice narave! Ali veste, da obstaja kup mojstrov, ki še vedno znajo zašiti čevlje? Popraviti sušilec za lase? Zakrpati potovalko? Poravnati zvito kolo? In da je možno izmenjavati oblačila, obutev, zelenjavo, knjige in druge predmete marsikje v Sloveniji?
Piše: Urša Zgojznik Več
cementarna-Lafarge-v-Trbovljah.png
Ekoterorizem: neslana šala ali dobro premišljena poteza?
Minister Počivalšek si je 3. decembra v Sobotni prilogi Dela javno dovolil šokantno uporabo izraza ekoteroristi, s katerim je označil civilno družbo in vladne inštitucije, katerih naloga je skrb za zdravo okolje in varstvo narave. Če bi še nekako lahko sprejeli takšno izrazje v gostilniških pogovorih, pa je nezaslišano in nesprejemljivo, da ga uporablja predstavnik vlade.
Piše: Erika Oblak Več
Prostovoljke_ZWE_AGM_2016.jpg
Pridružite se nam
Ko vstopamo v novo leto, radi delamo obračune za nazaj in si postavljamo nove cilje za prihodnost. Polni smo seveda tudi obljub, ki jih dajemo sebi in drugim. Več kot bo obljub, več bo potem konec leta dela z obračuni, zato le previdno in po pameti!
Piše: Helena Nieboer Več
Radovljica.jpg
Gorenjci in Štajerci na poti do družbe brez odpadkov
V zadnjih dneh smo v mrežo Zero Waste Slovenija sprejeli kar dve občini. Na pot do družbe brez odpadkov sta se podali občini Radovljica in Slovenske Konjice.
Povzema: Katja Sreš Več
rustikalna_smreka_7.jpg
Čas je d(en)ar
Ne poznam nikogar, ki ne bi rekel, da je predpraznični čas stresen predvsem zaradi nakupovanja daril. Pa kljub vsemu večina odlaša do zadnjega trenutka in je zaradi tega stiska še večja. Pri tem nas muči še dilema, kaj kupiti. Ne sme biti predrago in ne prepoceni, vsaj kakšna drobna pozornost, radi rečemo. Ponavadi se ravno te drobne pozornosti po praznikih znajdejo na sejmu »bednih daril«.
Piše: Helena Nieboer Več
NMHS_infografika_0.jpg
Se količine odpadne hrane povečujejo?
Statistični urad RS je objavil nove podatke o količinah odpadne hrane. V primerjavi s preteklim letom smo v 2015 zavrgli za 18 kilogramov več hrane na prebivalca kot leto poprej. Razlog za ta odmik je tudi nova metodologija zbiranja podatkov, ki se usklajuje na ravni celotne Evropske unije, a tudi drugi podatki kažejo, da se količine zavržene hrane ne zmanjšujejo.
Pišeta: Katja Sreš in Urša Zgojznik Več
2010-06-21-the-bureau-of-bureaucracy.jpg
Dogodivščine spletnih plačil
Tako kot pri podjetjih in državah, je raznolikost virov temelj dolgoročne neodvisnosti in stabilnosti nevladnih organizacij. En tak vir, ki ga pri EBM dolgo nismo izkoristili, so spletne donacije in plačila. Zakaj?
Piše: Jaka Kranjc Več
Koledarček


Dohodnina_pasica.png
Nove vrečke.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si