Čist-E-Novice

ČEN grafika
Slovenci najpogosteje iščemo nasvete za popravilo vrat
Ali veste, da Slovenci na Googlu najpogosteje iščemo nasvet, kako popraviti vrata? Kako pa popraviti sušilnik za lase? Zakrpati potovalko? Poravnati zvito kolo? V Sloveniji imamo mojstre za vse to!
Piše: Urša Zgojznik Več
ZW dom prijava
Prazen koš, polna denarnica
Na brezplačnih praktičnih delavnicah “Prazen koš, polna denarnica” boste izvedeli, kako prihraniti s preudarnimi nakupi in kako je mogoče bolj kakovostno živeti z manj embalaže. Delavnica poteka dve šolski uri. Po prvem, predavalniškem delu, kjer bomo spoznali, kaj sploh dom brez odpadkov je, sledi udejanjanje teorije na terenu.
Piše: Katja Sreš Več
IMG 20171116 174321
Drugo srečanje za akcijo Očistimo Slovenijo 2018
Na uvodnem srečanju, 16. 11. 2017, smo se že malo spoznali, združili atome energije in nabrali že nekaj uporabnih iztočnic za nadaljnje delo. Drugič se bomo srečali v sredo, 13. 12. 2017, ob 16. uri na Gospodarskem razstavišču v dvorani Urška.
Piše: Urša Zgojznik Več
collect moments not things
Adijo, reči!
Končno mi je pod roke prišla knjiga Dom brez odpadkov izpod prstov Bee Johnson, ambasadorke življenja zero waste. Z veseljem lahko rečem, da je to najuporabnejša literatura, kar sem jo prebrala doslej. Pokaže nam našo realnost. Kako zelo smo se razvadili in kako življenje v kapitalistični družbi v naš dom vsiljuje izdelke s strupenimi in škodljivimi snovmi, od predelane hrane do kozmetike, nas pa to prav malo briga.
Piše: Mateja Zupan Več
BeesWrap3576
Gredo tudi vam na živce nakupovalni centri?
Do konca leta nas loči le še nekaj tednov. Če ste eden tistih, ki ste se odločili, da ne boste brezglavo zapravljali, a tudi nimate časa, volje ali znanja, da bi doma sami ustvarjali marmelade in piškote, vas vabimo, da prebrskate naše virtualne police, nas pokličete za nasvet ali pa kar pridete na obisk ter si ob čaju v miru ogledate in potipate naše zaklade.
Piše: Helena Nieboer Več
IMG 4594
Časa za medlo zeleno politiko ni več
Teme, povezane z okoljem, do zdaj še niso vplivale na volilne izide. Dokler niso postavljene v politični diskurz, ostajajo pristojnost Ministrstva za okolje in prostor ter nevladnih organizacij in civilne družbe. To je zaključek javne debate 'Kako zelene so zelene politike?.
Piše: Urša Zgojznik Več
Koledarček


MJV
vajibag
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si