Čist-E-Novice
Očistimo svet 2013 … dokler ne bo čist!
Konferenca Let’s do it! World Cleanup 2013 se je začela kot grozljiva pustolovščina. Dobesedno grozljiva! Strokovnjaki, ki spremljajo globalno onesnaževanje, so nad udeležence sprostili plaz podob iz našega umazanega sveta, a predstavitve državnih akcij iz leta 2012 so prinesle blagodejni veter upanja in odločitev, da bomo skupaj ustvarjali trajne rešitve. Zmoremo očistiti svet!
Piše: Nara Petrovič Več
Kako izpeljati največjo okoljsko akcijo v zgodovini Slovenije?
Spodobi se, da največjo prostovoljsko okoljsko akcijo v zgodovini naše države, Očistimo Slovenijo 2012, zaključimo s končnim poročilom. Veliko dela je vloženega vanj in upamo, da bo služilo kot koristno orodje, ki bo pripomoglo k temu, da bo v Sloveniji izpeljanih še več tako uspešnih prostovoljskih akcij. 289.000-krat hvala vsem, ki ste prispevali k bolj čisti in pozitivni Sloveniji. Nikoli ne pozabimo, da smo skupaj močnejši!
Piše: Petra Matos Več
“Vse ženske so iste. Čisto vse. Pa vseeno ljubim le eno. Ker ni katerakoli!”
The Miha Artnak na svoji spletni strani zapiše, da je vsestranski umetnik in oblikovalec vizualnih komunikacij. Lansko leto je s kolektivom ZEK pripravil najbolj obiskano razstavo v zaklonišču sredi Argentinskega parka, s slovenskimi oblikovalci in umetniki pa organiziral mednarodno priznan projekt Pop-up Dom . Ker je med drugim tudi ljubitelj narave, smo ga povprašali o njegovih pogledih na združevanje okoljevarstva in umetnosti.
Piše: Polonca Štritof Več
Gibanje iHelp išče junaške prostovoljce!
iHELP je gibanje, ki združuje ljudi v skupnem poslanstvu hitrega nudenja pomoči osebi, ki je doživela nenadni srčni zastoj. Projekt je namenjen vsem, ki želijo na inovativen način izboljšati učinkovitost reševanja življenj. Postani iHELP reševalec še danes in izpolni prijavnico. Hvala!
Piše: Jaka Kranjc Več
Ulovi praholovca in pomagaj hiši hospic
Tokrat imamo Ekologi brez meja za vas malce drugačno povabilo. Kot zagotovo veste, se je lansko leto za Slovensko društvo hospic začela izrisovati klavrna usoda. Zaradi pomanjkanja sredstev za delovanje organizaciji grozi zaprtje. Ker je njihovo delo izredno dragoceno in nikakor ne sme izginiti, smo se tudi Ekologi brez meja odločili, da jim skušamo pomagati po svojih močeh. Seveda ne sami, saj veste, skupaj zmoremo več!
Piše: Andreja Keš Več
Koledarček

27
FEB
Redna mesečna izmenjava oblačil
v Ljubljani, med 17-19h v Waldorfski šoli Ljubljana, Streliška 12 (nov prizidek).

31
MAR
Podaljšan rok dobrodelne spletne dražbe
: Ulovi praholovca in pomagaj hiši Hospic.
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si