Čist-E-Novice

jedilnica.JPG
Milijoni za odvoz zavržene hrane - rešitev je v preprečevanju in zmanjševanju
Ekologi brez meja v sklopu projekta Volk sit, koza cela nadaljujemo z delom na področju preprečevanja zavržene hrane. V drugem delu projekta se bomo tako posvetili zmanjševanju količin odpadne hrane v šolah in vrtcih. Velik poudarek pa bomo namenili tudi združevanju vseh deležnikov ‘od vil do vilic’ z Nacionalno platformo za Slovenijo brez zavržene hrane.
Piše: Albin Keuc Več
zw.obcine.jan2015.jpg
Veliko zanimanje za Zero Waste v slovenskih občinah
Potem, ko so se septembra 2014 mreži Zero Waste pridružile prve slovenske občine – med njimi tudi Ljubljana, kot prva evropska prestolnica – se je zelo povečalo zanimanje občin in izvajalcev javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki za ta koncept. Zato smo Ekologi brez meja, kot nacionalna Zero Waste organizacija, pripravili enoten postopek pridruževanja mreži
Piše: Erika Oblak Več
ekipa.jpg
Prostovoljstvo
Leto 2014 je bilo v društvu zelo pestro - Star papir za novo upanje, tradicionalne redne mesečne izmenjave rabljenih oblačil s Tekstilnico, pa začetek projektov Volk sit, koza cela, Zdrave ritke ter seveda Zero Waste Slovenija. Vseh teh dogodkov brez obilne pomoči prostovoljcev ne bi mogli izvesti - sodelovalo jih je čez 210, ki so skupno opravili čez 2000 ur, kar pomeni 250 delovnih dni!
Piše: Helena Nieboer Več
Koledarček


Tekstilnica_anketa.png
Vrečke2.png
Zanimive povezave
Pollution Kills Far More People Than Malaria Or Ebola In The Developing World
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si