Čist-E-Novice

posvet_18012016.JPG
Za Slovenijo brez zavržene hrane - kako naprej?
18. januarja je v prostorih Vlade RS potekal posvet za Slovenijo brez zavržene hrane. Udeleženci iz različnih sektorjev smo enoglasno podprli idejo o nadaljnjem sodelovanju na področju zmanjševanja zavržene hrane.
Piše: Katja Sreš Več
ljubljana_zp3.jpg
Ljubljana zate
Tako se glasi slogan naše zelene prestolnice Evrope, ki je prejela naziv, ker je naredila največ sprememb v kakovosti življenja v najkrajšem času. Čez celo leto se bodo odvijali številni dogodki, razdeljeni na tematske mesece.
Pišeta: Katja Sreš in Helena Nieboer Več
2016.01.29.Bursa_day2.137-400x265.jpg
Konferenca v Bursi in Let's do it World 2018
Naivno sem pričakoval, da bom lahko v miru odturistil par dni Turčije pred letno konferenco gibanja Let's do it. Že med pakiranjem pa je postalo jasno, da Vennov diagram želja in resničnosti izgleda takole:
Piše: Jaka Kranjc Več
ljubljana_zp.jpg
Ljubljana je najboljša prestolnica v ločenem zbiranju odpadkov
Evropska komisija je pripravila oceno sistemov ločenega zbiranja komunalnih odpadkov v vseh 28 evropskih prestolnicah. In najbolje se je odrezala Ljubljana. Čestitamo prebivalcem Zelene prestolnice Evrope!
Piše: Erika Oblak Več
original_unverpackt.jpg
Trgovina brez embalaže – naša prihodnost?
Si predstavljate, da pridete v trgovino, se ozrete naokoli in nikjer ne zasledite polic, polnih raznobarvnih izdelkov, takšnih in drugačnih oblik in materialov? Ne najdete embalaže vaših najljubših kosmičev? Pa testenin, čaja in celo pralnega praška?
Piše: Mateja Zupan Več
Koledarček


SMS-donacije.png
Zelenci.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si