Čist-E-Novice

Plastični post
#plasticnipost
Post praviloma razumemo kot odrekanje hrani za določeno obdobje. Naj to ne bo razlog, da zaprete okno brskalnika, saj ne bomo govorili o prehranskem, ampak plastičnem postu. Za zdrav duh v zdravem telesu (in zdravem okolju) lahko poskrbimo tudi z izogibanjem plastiki, sploh tisti, ki jo uporabljamo le kratek čas.
Piše: Katja Sreš Več
KP   LJ MJV
Prazen koš, polna denarnica v Ljubljani in Krškem
Ali ste vedeli, da vsako gospodinjstvo letno porabi več kot 200 € za nakup izdelkov za osebno nego, ki so skrbno zapakirani v (plastično) embalažo? Najbrž se vam zdi ta strošek in odpadek neizogiben. Vabljeni na našo delavnico, da vam spremenimo mnenje.
Piše: Katja Sreš Več
Spectacle B18812
Evropska strategija o plastiki
Evropska komisija je objavila Strategijo za plastiko v krožnem gospodarstvu. Prinaša celo paleto ukrepov in priporočil za zmanjšanje plastičnega onesnaževanja ter bolj ekonomične rabe plastike. Ste vedeli, da že samo globalna proizvodnja in (so)sežig plastike letno proizvedeta za 400 milijonov ton izpustov toplogrednih plinov? V nadaljevanju si preberite, kako se bomo s to neučinkovitostjo spopadli na ravni unije, držav in industrije.
Piše: Jaka Kranjc Več
robci MZ 768x577
Včeraj in danes: pralni vložki, robci in tako naprej
Vsakdanji tempo sodobne družbe, ki nam narekuje, da živimo (pre)hitro in da moramo zreti le naprej. Razvoj in tehnologija, to sta tista najpomembnejša dejavnika, ki bosta rešila svet. Medijska sporočila nam na vsakem koraku predstavljajo prednosti novih izdelkov. Nova in izboljšana linija odstranjevalca ličil, pa nova odišavljena verzija papirnatih robcev in še bolj vpojni plastični higienski vložki, v tem je prihodnost.
Piše: Mateja Zupan Več

Očistimo svet 2018

utripanje mozganov
Poročilo o globalni konferenci Let's Do It World!
Od 25. do 28. januarja letos je v Talinu v Estoniji potekala konferenca Let's Do It World!, ki smo se je udeležili predstavniki 86 držav vsega sveta. S tem začetnim globalnim dogodkom je startala akcija Očistimo svet 2018, katere glavnina se bo zgodila 15. septembra in se je bo seveda udeležila tudi Slovenija.
Piše: Jana Lavtižar Več
os2012modnarevija compressed
Tudi letos bomo čistili
Ali se še spomnite odmevne čistilne akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!? Z idejo o tej največji prostovoljni nacionalni akciji nam je skupaj uspelo nepredstavljivo: v enem dnevu povezati 270.000 prostovoljcev, ki so dobre volje čistili skrite kotičke naše deželice in skupaj nabrali več kot 14.800 ton odpadkov.
Piše: Mateja Zupan Več
Koledarček


MJV
Soaplift
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si