Čist-E-Novice

SPZNU_tovornjak.jpg
Star papir za novo upanje 2014: iščemo prostovoljce
V Društvu Ekologi brez meja za letošnjo pomlad ponovno pripravljamo vseslovenski projekt. Tokrat se bo že v tretji izvedbi zgodil Star papir za novo upanje 2014. Ker pa smo se odločili, da bomo postavljali rekord, rabimo seveda vašo pomoč.
Piše: Urša Dolinšek Več
Zabojniki Contarina.jpg
Visoki cilji Zero Waste občin v Italiji
V sosednji Italiji so si nekatere občine zastavile cilj, da bodo do leta 2022 ločeno zbrale 96,7 % vseh komunalnih odpadkov in jih snovno izrabile. In da bo do istega leta vsak prebivalec ustvaril le 10 kg mešanih ostankov odpadkov na leto. Zveni nemogoče? Da z Zero Waste cilji mislijo resno, smo se prepričali sami.
Piše: Erika Oblak Več
Na izmenjavi vsak najde nekaj zase.JPG
Praznujemo prvi rojstni dan Tekstilnice
Novo leto je priložnost, da se za trenutek ustavimo, se ozremo nazaj in pogledamo, kaj je bilo dobro in kje so možnosti za izboljšave. Najbolj pomembno pa je seveda, da se iz ugotovitev nekaj naučimo in postanemo še uspešnejši. Z novim letom je tudi Tekstilnica dočakala svoj prvi rojstni dan in čas je, da pogledamo, kaj smo dosegli preteklem letu.
Piše: Helena Nieboer Več
Slovenska ekoloska zelenjava.jpg
Namesto ekološke hrane: ekološka trava in biogorivo
Hrana. Vsi jo potrebujemo za preživetje in zanjo porabimo večjo ali manjšo vsoto denarja. Če si dovolimo malce posploševanja lahko zapišemo, da se povprečen Slovenec s hrano oskrbi kar iz trgovskih polic, a večino te hrane ni zraslo na slovenskih njivah in vrtovih.
Piše: Anja Uršič Več
Prosti cas v supermarketu.jpg
Postajamo čedalje bolj zasvojeni potrošniki?
Živimo v času, v katerem je vsega na pretek, celo preveč. Trgovine na vsakem koraku, vedno več akcij, cene izdelkov sprejemljive, njihova kvaliteta pa močno pod vprašajem. In tako smo vsi čedalje bolj nagnjeni k temu, da ob svojem boju za preživetje zanemarjamo zelo pomembne stvari – svoje zdravje, vpliv na okolje in vrednote, po katerih hodimo, namesto da bi se ustavili in jih ponovno obudili.
Piše: Iva Pajenk Več
Koledarček


cen_banner_podpri_svetbrezodpadkov.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si