Čist-E-Novice

dohodnina.jpg
Nič vas ne stane, da ste dobrodelni!
Bralce in podpornike obveščamo, da se je Društvo Ekologi brez meja uvrstilo na seznam organizacij, ki delajo v javnem interesu. To pomeni, da smo z letošnjim letom tudi mi upravičeni do 0,5% dohodnine.
Piše: Helena Nieboer Več
SvetBrezPlasticnihVreck.jpg
Vsako minuto je v obtoku 1 milijon plastičnih vrečk. 1 milijon preveč!
Ekologi brez meja vseskozi opozarjamo na problematiko pretirane uporabe plastičnih vrečk. Slovenci namreč na leto porabimo med 130 in 150 plastičnih vrečk, ki jih običajno ne uporabljamo dlje kot 30 minut. Večina svojo pot konča med mešanimi odpadki, kjer se razkrajajo tudi do 1000 let.
Piše: Katja Sreš Več
zero-waste-group-foto.jpg
Navdušujoče letno srečanje v Sofiji
Številni aktivisti, strokovnjaki in podporniki evropske Zero Waste mreže so se med 5. in 7. junijem 2015 zbrali na tridnevnem srečanju v Sofiji (Bolgarija) in razpravljali ter načrtovali svoje strategije. Srečanje je gostila organizacija Za Zemiata, članica mreže Zero Waste Europe.
Piše: Erika Oblak Več
Oslo_Matsentralen.JPG
Stopiti skupaj in se dogovoriti - skandinavski model reševanja problemov
V sodelovanju z Norveškim NVO skladom in našim norveškim partnerjem pri projektu Volk sit, koza cela, raziskovalnim inštitutom Ostfoldforskning, smo organizirali kratko, intenzivno in zelo poučno študijsko potovanje na katerem smo videli in slišali vrsto stvari, s katerimi se bomo lahko ukvarjali v prihodnosti.
Piše: Albin Keuc Več
papa-francesco_h_partb.jpg
Papež Frančišek podpira Zero Waste
Voditelj katoliške cerkve je objavil okrožnico, s katero opozarja na tveganja potrošniške družbe in poziva k Zero Waste konceptu.
Piše: Erika Oblak Več
plakat_najdihojca.jpg
Znani so nagrajenci nacionalne nagrade za vrtec oz. šolo brez zavržene hrane
Ekologi brez meja smo učitelje in učence vrtcev, osnovnih in srednjih šol ob koncu šolskega leta povabili k posredovanju fotografij informativnih plakatov in raziskovalnih nalog na temo zavržene hrane, ki so jih pripravili, oblikovali in izvedli tekom šolskega leta. Odzvala se je vrsta šol in vrtcev s svojimi dosežki.
Piše: Albin Keuc Več
Dohodnina.png
Bombažne vrečke.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si