Čist-E-Novice

Prostovoljci_na_Papirnatem_dnevu.jpg
Ekologi brez meja podarjamo novo upanje
V okviru vseslovenske dobrodelne akcije Star papir za novo upanje 2014, smo Ekologi brez meja v sodelovanju s podjetjem Dinos skupaj s 105 vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in 92 podjetji ter drugimi organizacijami na 100 zbirnih točkah zbrali 205 ton starega papirja.
Piše: Karmen Wamberger Več
5-v_druzbi-se-vec-naredi.jpg
Trajno(stno) vabilo
Dragi vsi, ki zaupate, da je čudovita prihodnost v naših rokah. Si želite svoj čas preživeti kreativno, se kaj naučiti in spoznati super ljudi? Vabimo vas, da se nam kot prostovoljci pridružite pri stvaritvi prvega trajnostnega parka v Sloveniji – Trajnostni park Istra!
Pišeta: Nara Petrovič in Nataša Šuštaršič Več
VSKC_na_Chelsea_Fringe.jpg
Festivalska pomlad v družbi Ekologov brez meja
Ko pride v deželo pomlad in poženejo telohi, zvončki in narcise, po mestih “zacvetijo” tudi festivali. Vse več jih je, vedno bolj raznoliki so in nič več niso vezani samo na prestolnico. Mi smo radi zraven, kjer se dogaja kaj zanimivega, kjer se družijo ljudje dobre volje in ustvarjalnih idej, zato smo se letošnjo pomlad udeležili kar štirih.
Pišeta: Helena Nieboer in Katja Sreš Več
Hrana.JPG
Več hrane, manj smeti - sodeluj v anketi o zavrženi hrani!
Zavržki hrane nastajajo po vsej verigi in predstavljajo ogromne stroške, saj samo pri nas letno izgubimo kar 200 milijonov evrov. Z zunanjimi stroški – gorivo, voda, transport in prodaja – se približamo milijardi evrov. Z racionalnim vedenjem lahko veliko prihranimo: v podjetjih, doma in državnem proračunu.
Piše: Albin Keuc Več
Pridruzi_se_nam.png
Imamo ga! Status!
Po petih letih ustvarjanja, čiščenja, zbiranja in snovanja različnih projektov smo Ekologi brez meja prejeli status nevladne organizacije s področja okolja, ki deluje v javnem interesu.
Več
10308129_239053336303419_7921664634538410048_n-300x204.jpg
Milijon majskih čiščenj Sredozemlja in Evrope
V soboto 10. maja so po celi Evropi in širši južni okolici potekale čistilne akcije v okviru projektov Let's do it Mediterranean! in Let’s Clean Up Europe! Skupaj je sodelovalo več kot milijon prostovoljcev.
Piše: Jaka Kranjc Več
Koledarček
Anketa_VSKC.jpg
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si