Čist-E-Novice

dom brez odpadkov
DOM BREZ ODPADKOV v slovenščini!
Zelo smo veseli, da lahko najavimo skorajšnji izid knjige Dom brez odpadkov, avtorice Bee Johnson, ki jo Zero Waste navdušencem ni potrebno posebej predstavljati. Tistim, ki o tem šele razmišljate pa naj povemo, da gre za svetovno znano avtorico in pionirko življenja brez odpadkov.
Piše: Helena Nieboer Več
Varuhi planeta
Varuhi planeta - otroške počitniške delavnice
V današnjem izobraževalnem procesu se tematiki ekologije in ravnanju z odpadki v šolah in vrtcih že veliko posvečajo. A včasih v okviru šolskega procesa zmanjka časa in znanja, da bi ta znanja otroci osmislili na svoj način, preko igre in umetnosti. Zato smo Ekologi brez meja zasnovali otroške počitniške delavnice 'Varuhi planeta'.
Piše: Katja Sreš Več
circular economy discussion
Okrogla miza o krožnem gospodarstvu "To ni samo reciklaža!"
V petek, 1. 7. 2016, ob 10.30 vas vabimo na okrogolo mizo v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana. V uvodnem predavanju bo dr. Janez Potočnik predstavil priložnosti krožnega gospodarskega modela, sledila pa bo razprava z Evropskimi poslanci, predstavnikom MOP Urošom Vajglom, predstavnikom projekta SpRiNG Mirko Šprinzerjerm in našo Eriko Oblak.
Piše: Katja Sreš Več
Salgado sloni
Sebastião Salgado in #lovelettertotheplanet
Do 31. avgusta vabljeni v Galerijo Jakopič in Mestni muzej Ljubljana na odlično fotografsko razstavo Geneza, ki velja za enega osrednjih kulturnih projektov v času, ko se Ljubljana lahko pohvali, da je Zelena prestolnica Evrope.
Piše: Katja Sreš Več
vplivi turizma
Slovenija, od kod lepote tvoje?
Slovenija je skupek prečudovite narave in kulture ter popolne lege med različnimi pokrajinami. Turizem je tako posledično zelo pomembna panoga že od 19. stoletja naprej. Ker se je od takrat pa do danes življenje spremenilo za 180°, se je temu prilagodila tudi turistična panoga.
Piše: Mateja Zupan Več
Projekt ZW Turizem
Naj materiali krožijo tudi v turizmu
Ekologi brez meja smo pričeli izvajati projekt Zero Waste turizem - Prehod v zeleno gospodarstvo na področju turizma, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor. Namen projekta je ponudnike storitev spodbuditi k prehodu v krožno gospodarstvo preko preprečevanja nastajanja odpadkov, ponovne uporabe in recikliranja.
Piše: Erika Oblak Več
Koledarček


Zelenci2.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si