Čist-E-Novice

FS Zaite Kolumbija - Jan Kocjan
Festival Jurjevanje se poteguje za naziv "Prva slovenska prireditev brez odpadkov"
V Beli krajini, natančneje v Črnomlju, bo med 21. in 25. junijem 2017 potekal že 54. festival Jurjevanje v Beli krajini, znan kot najstarejši in največji folklorni festival na Slovenskem. Organizator Razvojno-informacijski center Bela krajina v petih dneh pričakuje več kot 10.000 obiskovalcev, ki bodo na desetih prizoriščih spremljali 60 programskih točk, ki jih bo izvedlo okrog 800 nastopajočih in sodelujočih.
Piše: Urša Flek Več
ZWE-Logo_color_RGB-300x183.png
Razkrivamo: Kdo spoduja in kdo zavira EU politike o odpadkih
Razkrivamo katere države članice ovirajo sprejem ključnih ukrepov, s katerimi bi se EU lahko približala krožnemu gospodarstvu – in niso tiste, kot si mogoče mislite.
Piše: Erika Oblak Več
obleka_vec_manj
Obleka: več vem, manj potrebujem I.
S kulturo oblačenja se ukvarjam dvajset let in kolobarim med seminarji, uniformami ali službenimi oblačili, individualnimi svetovanji in vse pogosteje pomagam pri nakupih, saj je ponudbe tako veliko, da se sami težko znajdemo. Dobesedno smo zasuti z oblačili.
Piše: Lea Pisani Več
zaveži1_compressed.jpg
Skavti se vedno bolj trudijo izvajati dogodke brez odpadka
V Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov že od nekdaj svoje člane spodbujamo, da v svojem trudu za varstvo okolja še bolj upoštevajo možnost zmanjševanja odpadkov na dogodkih. Prav zdaj ozaveščenost na tem področju močno raste in na naših dogodkih in taborih počasi nastajajo zgodbe, ki se že močno približujejo življenju »brez odpadka«.
Piše: Viktor Höchtl Več
enajstazija.jpg
Dobrodelnosti ni nikoli preveč: intervju z Enajstazijo
Enajst kreacij, ki ugledajo luč sveta vsakega enajstega v mesecu, po ceni enajst evrov. Po dogovoru nakažete višino kupnine enemu izmed enajstih možnih prejemnikov v obliki donacije. Na seznamu prejemnikov smo tudi Ekologi brez meja, zato nismo dolgo odlašali in smo takoj spoznali simpatično Enajstazijo, ki nam je povedala več o edinstvenem konceptu Kreacije za donacije.
Piše: Katja Sreš Več
Plevelni smuti
Kozarčkanje III: "Koliko plevela sem pridelala!"
Tako se od marca do oktobra po vsakem obilnejšem dežju hvalim sosedu. Z gospodom Kopačem, najboljšim sosedom, kar si jih lahko predstavljate, sva mejaša na našem zelenjavno-sadnem vrtu in si celo dolgo, vrtičkarskih užitkov in katastrof polno sezono izmenjujeva ugibanja o vremenu, pozebah in škodljivcih, pa tudi priporočila znalcev, ki nama prodajajo sadike.
Piše: Jana Lavtižar Več
Koledarček


NMHS kampanja.png
Mrežaste nakupovalke.jpg
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si