Čist-E-Novice

vskc_bossman.jpg
Z znanjem do rezultatov, s povezovanjem do premikov - na bolje
Ekologi brez meja nadaljujemo z akcijo. Kot bi rekle naše babice: “da se nam kri ne ustavi!” Tokrat smo v Mariboru, Slovenski Bistrici in Piranu v sodelovanju z mariborsko Zvezo prijateljev mladine, bistriško Ropotarnico, Okoljem Piran in piransko občino izvedli serijo delavnic.
Piše: Albin Keuc Več
odmevi.png
Zakaj Slovenija potrebuje Ekologe brez meja
Ob mednarodnem dnevu Zemlje smo opozorili na nevzdržno stanje financiranja okoljskih nevladnih organizacij v Sloveniji. Zato smo 22. aprila 2015 ugasnili telefone in zatemnili naše spletne strani in družabna omrežja.
Pišejo: Ekologi brez meja Več
102408.png
Kaj lahko vsak od nas naredi za okolje
Plan B za Slovenijo je mreža 31 okoljskih nevladnih organizacij, ki je ob Mednarodnem dnevu Zemlje sestavila seznam stvari, ki jih vsak od nas lahko naredi za okolje, ob enem pa ne spreminja bistveno svojega življenjskega sloga. Izberite eno ali več točk, ter jih v enem letu skušajte vtkati v svoj vsakdan, svoj odnos do okolja ali jo naredite vsaj enkrat. V Planu B se zavedamo, da so med predlogi tudi takšni, ki so mogoče že postali vaša navada. A vedno lahko dodate še kakšno, ne da bi svoj življenjski slog hipoma preobrnili na glavo, kajne? In ravno te, ki so trajn(ostn)e, so največ vredne.
Piše: Plan B za Slovenijo Več
otroska_tekstilnica.jpg
Rezultati ankete o Tekstilnici - izmenjave oblačil (2015)
Tekstilnica se je letos pogumno podala na samostojno pot. Obdržali smo tiste aktivnosti, ki so se izkazale za najbolj obiskane in predvsem zmožne izpeljave. Ena glavnih je zagotovo izmenjava oblačil v Ljubljani. Ker si želimo dogodke ohranjati na nivoju, smo od vseh obstoječih in potencialnih obiskovalcev zbirali mnenja in dobili zanimive rezultate.
Piše: Urša Dolinšek Več
naftna platforma.jpg
Mediteran kot je nekoč bil?
Je slogan hrvaške promocije turizma v Mediteranu. Bo ob začetku črpanja nafte in zemeljskega plina še tak kot nekoč? Danes privablja številne turiste, kako bo v prihodnje, pa si ne upa nihče napovedati.
Piše: Nejc Tominec Več
Koledarček

Ringaraja.png Vrečke2.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si