Čist-E-Novice

MKP_0608.jpg
Skrbno ravnanje z naravnimi viri je nuja in ne več izbira
Ob Dnevu Zemlje je v Ljubljani v organizaciji Društva Ekologi brez meja in organizacije Zero Waste Europe ter v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana in podjetjem Snaga Ljubljana, potekalo redno letno srečanje organizacije Zero Waste Europe in srečanje Zero Waste mest.
Piše: Erika Oblak Več
otroci_smeti.jpg
Krožno gospodarstvo za telebane
Krožno gospodarstvo ni kakšno gospodarstvo, ki se ukvarja z izdelavo krogov, koles, turbin, obročev in kar je tega. Ali pa tudi. Stvar postaja hudo resna in še zdaleč ne samo moderna. V resnici gre za najbolj možen zdravorazumski model gospodarjenja, ki se vrača nazaj k naravi, vsekakor pa zaradi izumiranja zdrave pameti marsikoga nervira. Tako kot zdrava pamet tudi - zakaj bi poenostavljali, če lahko kompliciramo!
Piše: Urša Zgojznik Več
VnV-tržnice-2016.jpg
Vrečka na vrečko za manj plastike
Ekologi brez meja bomo v soboto, 4. junija, med 10. in 12. uro na največji Ljubljanski tržnici opozarjali, da so plastične vrečke škodljive za okolje ter pokazali praktične in dobre alternative.
Piše: Katja Sreš Več
ebm-plan_b-essNOVI.png
Nevladne organizacije se ne strinjajo z vlado glede njenih stališč do sprememb odpadkovnih direktiv
Evropska komisija je decembra lani objavila drugo verzijo svežnja o prehodu v krožno gospodarstvo, ki je nastal kot odziv na vedno bolj tvegano okolje, v katerem deluje gospodarstvo Unije. Zakaj?
Piše: Erika Oblak Več
Koledarček
Zelenci2.png SMS-donacije.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si