Čist-E-Novice

GN6B5313
Hotel Ribno - zelen zgled na poti do družbe brez odpadkov
Hotel Ribno je uradno prejel naziv prvi slovenski zero waste hotel. Po intenzivnem dvoletnem uvajanju ukrepov za zmanjšanje količin odpadkov in njihovo ločeno zbiranje, jim je uspelo doseči 92 % stopnjo ločeno zbranih odpadkov, s čimer je presežena meja za pridobitev mednarodno uveljavljenega naziva zero waste.
Piše: Katja Sreš Več
28
Intervju z direktorjem prvega slovenskega zero waste hotela
Turizem je izjemno pomembna gospodarska panoga in upad gostov zaradi različnih gospodarskih in političnih kriz je hud udarec za vsako turistično destinacijo. Posledice čutijo tako podjetja, hoteli kot seveda tudi posamezniki. Za leto 2017 lahko rečemo, da je z vidika turizma doživelo pravi preporod.
Piše: Helena Nieboer Več
bert
Inovativni ukrepi slovenskih zero waste občin na poti do družbe brez odpadkov
Od adventnega koledarja do točilnih aparatov, pralnih plenic in prometnih znakov. Zero waste je pot, na to pot pa so se naše zero waste občine podale vsaka po svoji cesti, z zanimivimi ukrepi. Čas je, da jih vržemo na mizo in ocenimo njihovo delovanje v preteklem letu.
Piše: Katja Sreš Več
Kompost 21 4 18 compressed 1024x678
Kompost naš vsakdanji
Pomlad je prišla nad nas s skoraj poletnim žarom in vrtičkarjem končno dovolila, da se zapodimo na gredice. Imam to velikansko srečo, da lahko šarim po srednje velikem mestnem vrtičku. Ko sem se pred leti preselila sem, sem začela iz pripadajočih mi kvadratov s pomočjo matere Narave ustvarjati svoj rastlinski (in živalski! Ptice, deževniki, mikroorganizmi …) paradižek.
Piše: Jana Lavtižar Več

Očistimo svet 2018

register stanje si
Prvi rezultati popisa spodbudni, a ostaja še veliko dela!
Eden od ciljev letošnjega projekta Očistimo Slovenijo je osvežitev podatkov v Registru divjih odlagališč. Kakšno stanje kažejo prva večja poročila s terena, prve popisane občine?
Piše: Jaka Kranjc Več
40
Čistimo zadnjič, ozaveščamo za vedno
Zadnji čas je, da naslovimo okoljske izzive. Samo s čiščenjem nam ne bo uspelo. “Še zadnjič” je zaveza in spodbuda, da čistilne akcije prenehajo simbolizirati poglavitno in edino okoljevarstveno aktivnost Slovenk in Slovencev. Akcija Očistimo Slovenijo 2018 bo letos tako predvsem svež in čist začetek za vedno čisto Slovenijo, ki jo bomo dosegli z zmanjševanjem, ločenim zbiranjem in ponovno uporabo odpadkov.
Piše: Katja Sreš Več
Koledarček
OS2018
vajibag
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si