Čist-E-Novice
Prihaja mesec pomladanskih čistilnih akcij 2013
Na svetovni dan voda, 22. marca se bo pričel mesec čistilnih akcij. Te bodo potekale vse do svetovnega dneva zemlje, 22. aprila. Turistična zveza Slovenije, Ekologi brez meja in organizatorji čistilnih akcij vabimo vse prebivalce, da se nam tudi letos pridružijo pri urejanju domovine. Vse prijavljene čistilne akcije lahko najdete tukaj. Prav tako vas vabimo, da še naprej prijavljate divja odlagališča v register.
Piše: Karmen Wamberger Več
Vseslovenska ekološka akcija Očistimo vode išče prostovoljce
Društvo za vodne aktivnosti Drava, mi in gibanje TRS so pripravili vseslovensko akcijo Očistimo vode. Namen akcije je opozoriti javnost in odgovorne na velik delež neočiščenih odpadnih voda, ki še vedno odtekajo v vodotoke in vode kraškega podzemlja oz. se izcejajo v podtalnico. Glavni cilj akcije pa je popisati vse te izpuste. Akcija traja od 1. marca, z zaključkom en dan po svetovnem dnevu voda, v soboto 23. marca, ko bodo predstavljeni rezultati.
Piše: Karmen Wamberger Več
Vabilo na natečaj za logotip projekta Tekstilnica
V okviru skupnega projekta z Zadrugo Dobrote, Tekstilnica, se je 4. marca začel natečaj za oblikovanje logotipa projekta. Avtor najboljše ideje bo pozvan k izdelavi nekaj osnovnih grafičnih rešitev aplikacij izbranega logotipa na materialih projekta, za kar bo prejel denarno nagrado in možnost nadaljnjega sodelovanja pri oblikovanju CGP projekta proti dodatnemu plačilu.
Piše: Urša Dolinšek Več
Projekt Park Črnuče kot primer dobre prakse Očistimo Slovenijo
Leto 2012 je bilo za Črnuče prelomno, saj je število divjih odlagališč glede na začetne podatke padlo pod 5 %. Največje število divjih odlagališč je bilo v gozdovih ob reki Savi, saj je področje prepredeno s številnimi potmi med drevjem in grmovjem, kar omogoča skoraj nemoteno odlaganje odpadkov vseh vrst. S stalno prisotnostjo ljudi in uspešnim čiščenjem odlagališč pa preprečujemo nadaljnjo pojavnost smetišč vseh vrst.
Piše: Jože Horvat Več
Predavanja Ekologov brez meja v sklopu projekta Pozor(!)ni za okolje
V društvu že tretje leto zapored sodelujemo v projektu Pozor(!)ni na okolje, ki ga organizira Goodyear Dunlop Sava Tires. Gre za akcijo z namenom osveščanja javnosti o odgovornem ravnanju z okoljem, z aktivnostmi pa se osredotoča predvsem na osveščanje srednješolcev o pravilnem ravnanju z odpadki.
Pišeta: Urša Dolinšek in Irena Oblak Več
Koledarček
22
MAR
Svetovni dan voda
kot uvod v mesec čistilnih akcij 2013

27
MAR
Izmenjava oblačil v Ljubljani kot del Dneva za spremembe
, med 17.00-19.00h v Waldorfski šoli Ljubljana, Streliška 12 (nov prizidek)

31
MAR
Zaključek dobrodelne dražbe
: Ulovi praholovca in pomagaj hiši Hospic.
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si