Čist-E-Novice

T2T and ZWE meeting
Srečanje mreže Zero Waste Europe in Zero Waste mest
Pred dobrim letom in pol smo odločno stopili na pot družbe brez odpadkov. Postali smo del velike množice organizacij in posameznikov, ki se zavedajo, da je za dobro prihodnost potrebno storiti korake že zdaj! Tudi, ali pa še posebej, na področju ravnanja z odpadki.
Pišeta: Erika Oblak in Katja Sreš Več
true cost
Tekstil, Prava cena in nujne alternative
Vsak dan spreminjajoča se moda. Novi stili in gore poceni oblačil. Dosegljivih prav vsakemu potrošniku. Za Pravo ceno. Neverjetna sla po čim večjih dobičkih. Na vse ali nič. Film, ki ti dejansko da misliti. Ne le o ureditvi sveta, prevladi bogatega zahoda in materializma na eni strani ter nehumanem izkoriščanju ljudi na drugem koncu sveta. Ampak tudi o sebi.
Piše: Mateja Zupan Več
zw kamnik
Poročilo iz okrogle mize Zero Waste Kamnik
V torek, 1.3.2016 je v Domu kulture Kamnik potekala okrogla miza na temo Zero Waste ali »Brez odpadkov«. Gostje so razpravljali o konceptu in prihodnosti ravnanja z odpadki v občini in širše.
Piše: Rok Novak Več
HR ZW
Prve Zero Waste občine tudi na Hrvaškem
V organizaciji društva Zelena akcija iz Zagreba ter komunalnega podjetja PRE-KOM iz Preloga, je prvih sedem hrvaških občin 24. februarja 2016 podpisalo Zero Waste načrte. Gre za že danes najuspešnejše občine na področju ravnanja z odpadki, ki so se zavezale do leta 2020 doseči ambiciozen cilj 70 % ločenega zbiranja.
Piše: Erika Oblak Več
Koledarček
To vse spremeni - projekcija in pogovor


Zelenci ČEN_AGM16
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si