Čist-E-Novice

miza in stol
Garancija
Slovenski potrošniki se vedno bolj zavedajo svojih pravic in jih poskušajo uveljavljati, kadar je le mogoče. Pri nas je nekoč prevladovalo prepričanje, da je vse, kar je novo, tudi boljše, zato pri uveljavljanju garancije marsikdo poskuša doseči, da bi mu namesto popravila izdelek zamenjali z novim.
Piše: Urška Borko Več
MZ vrecke
Plastična vrečka – strupen simbol potrošniške družbe
Vrečke iz polietilena ali polipropilena, ki so na začetku 20. stoletja ugledale luč sveta, so danes eden največjih onesnaževalcev in okoljskih sovražnikov našega planeta. V mladosti naših staršev in starih staršev so bile redke, pa še tiste so skrbno prali in varovali. Kaj pa danes? Na vsakem koraku gore plastičnih vrečk. V trgovinah, naših domovih, na ulicah in v naravi.
Piše: Mateja Zupan Več
OS12 skupaj
Pomagajte nam očistiti Slovenijo - za vedno!
Čeprav smo dogodek Očistimo Slovenijo nazadnje izpeljali pred šestimi leti, še danes odzvanja v naših glavah in srcih. Uspel je namreč vzpostaviti tesno povezavo med vsemi, nas združiti v skupnem dobrem in skrbi za okolje, v katerem živimo.
Piše: Katja Sreš Več

Očistimo svet 2018

pesek s havajske plaže
Odpadkovni težkokategorniki
Med udeleženci svetovne konference Let's Do It World! 2018 v estonskem Talinu so bili številni eksperti-veterani, ki so si ukvarjanje z odpadki izbrali za življenjsko delo – sodeč po njihovi zavzetosti bi verjetno mnogi od njih rekli, da si je to delo izbralo njih. Tako sem imela izjemno priložnost, da sem se lahko v dveh dneh pogovarjala z nekaj odpadkovnimi težkokategorniki, od katerih bi s svojo zgodbo vsak lahko napolnil knjigo.
Piše: Jana Lavtižar Več
OSglobalno MZ
O globalni akciji Očistimo svet 2018
Tako kot mi že komaj čakamo 15. september, se tudi v drugih državah, ki so se pridružile najpomembnejšemu okoljevarstvenemu dogodku letos, že dogaja na polno. Cilj akcije Očistimo Svet 2018 (World Cleanup Day) je združiti pet odstotkov prebivalstva iz 150 držav v največji čistilni akciji, ki bo v vseh državah potekala prav na isti dan. In mi ne dvomimo, da nam bo s skupnimi močmi to tudi uspelo!
Piše: Mateja Zupan Več
Koledarček


MJV
Altermed
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si