V primeru nepravilnega prikaza sporočila, si ga lahko ogledate tukaj.

Očistimo Slovenijo 2012 - OS2012 logo

Čist-E-Novice

15. november 2012

Zaključuje se projekt Očistimo svet, ob istem času pa se pripravlja strategija razvoja Slovenije. Pomagajte nam jo narediti zeleno! Ponovno vas vabimo k zbiranju starega papirja; izkupiček bomo v celoti namenili v humanitarnemu društvu Adra.

1. Pridružite se pozivu za zeleni razvojni preboj na www.tretjiclen.si/slo/zrp

Razvojna strategija Slovenije za obdobje 2014–2020, ki naj bi jo Vlada pripravila do konca tega leta, mora odgovoriti na temeljne izzive sedanjosti in potrebe prihodnjih generacij. Omenjena strategija bo določila smer razvoja naše države in namensko porabo več milijard evrov iz evropskih skladov. Ekologi brez meja smo se pridružili pozivu Vladi Za zeleni preboj, ki ga koordinira Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj. Od vlade pričakujemo, da bo novo strategijo usmerila v zeleni razvojni preboj in s tem Sloveniji omogočila, da polno izkoristi svoje potenciale in strateške razvojne priložnosti. Da poziv uspe, potrebujemo prav vsakega od vas!

Več ...

Star papir za novo upanje

2. Z glasbo, plesom in papirnato velikanko v novo sezono projekta Star papir za novo upanje

Ob začetku novembrske dobrodelne okoljevarstvene akcije zbiranja starega papirja Star papir za novo upanje 2012 so Ekologi brez meja danes v ljubljanskem Cityparku razglasili prejemnika sredstev od zbranega papirja – to je Humanitarno društvo Adra Slovenija s projektom Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki. V sklopu dogodka je potekala otvoritev razstave Beseda mine - papir ostane oblikovalskega studia Lukatarina, na odru so se zvrstili nastopi skupin The Artifex in Da Kru, Trkaja, Adam Velića, Erika in GIS Muzikavive ter delavnica izdelovanja papirnate verige, pri čemer je Citypark za vsak dodan obroček s strani obiskovalcev v sklad za donacije prispeval 10 centov. Več ...

3. Projekt Tovarna dela - Tekstil se izteka; prihaja nova zgodba - Tekstilnica

Projekt Tovarna dela - Tekstil se zaključuje. Ekologi brez meja smo vanj pristopili kot partnerji in bili v dveh letih zadolženi predvsem za ozaveščanje o vplivih tekstilne industrije na okolje in o tem, kako pomembno in hkrati enostavno je podaljševati življenjsko dobo svojim oblačilom. Kljub izteku projekta lahko z veseljem sporočimo, da je bil projekt zopet uspešen na razpisu Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in se bo nadaljeval še vsaj leto in pol; tokrat pod imenom Tekstilnica. Več ...

4. Čistili sta tudi Bosna in Nizozemska, mi smo bili zraven

V septembru sta se svetovni čistilni akciji, World cleanup 2012, pridružili tudi Bosna in Herzegovina ter Nizozemska. Tako zelo različni državi, ki pa ju močno povezuje skupni cilj, čisto, zdravo okolje in ozaveščeni ljudje, ki bodo takega tudi ohranili. Druži ju upanje, da bi se kar največ državljanov povezalo v skupno dobro, za čisti, lepši svet. Več ...

Vabimo vas na izmenjavo oblačil 28. 11. med 17.00 in 19.00 v Okoljskem centru na Trubarjevi 50; SOČASNO zbiramo šale in rute!

Že razmišljate, kaj boste podariti bližnjim v prihodnjem mesecu? Obiščite 19. bazar SILA, največjo slovensko dobrodelno mednarodno prireditev (Gospodarsko razstavišče, sobota, 1. 12. 2012, od 10. do 15. ure).
Prelistajte tudi edini slovenski katalog družbeno odgovorih daril - Krilca

V petek, 16. 11., obeležujemo dan slovenske hrane. Več na: http://www.tradicionalni-zajtrk.si

Letošnji Evropski teden zmanjševanja odpadkov bo potekal med 17. in 25. 11. Nekaj nasvetov, kako s preprostimi ukrepi zmanjšati količino odpadkov, najdete tu: http://www.ewwr.eu/everyday-life.

 
EBM logo Lets do it world logo Očistimo SI logo Sledite nam:
FB: Ekologi brez meja
T: @ocistimo #ocistimo2012 @letsdoitworld
W: www.ocistimo.si
E: info@ocistimo.si
Odjava od prejemanja obvestil!