Čist-E-Novice

Flyer.png
Ekologi brez meja na 45 sejmu Narava-zdravje
Na sejmu Narava-zdravje bomo predstavili svoje delovanje. V ospredju bo naš projekt Volk sit, koza cela s sloganom »Za Slovenijo brez zavržene hrane«, ki ga bomo poskušali s pomočjo različnih dejavnosti, na katere so vsebinsko pripeti tudi naši ostali aktualni projekti, čim bolj aktivno približati obiskovalcem.
Piše: Katja Sreš Več
Gozd_poziv_za platno 4x3.jpg
Obnovimo slovenske gozdove
Februarski žledolom je prizadel polovico vseh gozdov in uničil številno infrastrukturo ter za nekaj časa povsem ustavil življenja ljudi. Z namenom hitrejše obnove gozdov sta Zveza tabornikov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije skupaj pripravila projekt »Obnovimo slovenske gozdove«.
Piše: ekipa Obnovimo slovenske gozdove Več
Kansas-Wheat-Harvest.jpg
Vpliv intenzivnega kmetijstva na okolje in možne rešitve
Na Zemlji nas je nekaj več kot 7 milijard, povpraševanje po hrani se povečuje, razpoložljivih naravnih virov pa je čedalje manj. Intenzivno kmetijstvo ni več model, s katerim bi lahko na zemlji leta 2050 prehranili devet milijard ljudi, ki bodo takrat vsak dan potrebovali skoraj še enkrat več hrane kot jo pridelamo danes.
Piše: Urša Dolinšek Več
konjice_odlagalisce_1.jpg
Le smeti ali nevarnost za okolje?
Sem Robin iz Nizozemske, študent okoljskih znanosti. Delal sem na deponiji za onesnaženo prst, ki so jo dovažali iz divjih odlagališč. Že nekaj časa delam za Ekologe brez meja in spremljam odpadke v Slovenskih Konjicah. Ko sem obiskoval divja odlagališča, sem opazil nekaj stvari. Večina vas verjetno pozna akcije Očistimo Slovenijo. Najbrž pa ne veste, kaj se tam dogaja zdaj, po akcijah.
Piše: Robin Hummel Več
Koledarček


rsz_skupaj_hitreje_premikamo_meje_banner.png VSKC_okrogla_miza.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si