Čist-E-Novice

circonf_skupinska.jpg
Prehod v krožno gospodarstvo nujen in možen
Krožno gospodarstvo je strateška usmeritev Slovenije, ključno pa je aktivno in partnersko sodelovanje vseh, sporočajo udeleženci in organizatorji Konference o krožnem gospodarstvu, ki je 3. novembra v organizaciji Društva Ekologi brez meja, Ministrstva za okolje in prostor ter Službe Vlade RS za razvoj evropsko kohezijsko politiko potekala na Brdu pri Kranju.
Piše: Katja Sreš Več
circonf_gost.jpg
Ta poučen dan ali naj kroži
Zgodnje torkovo jutro. Pravzaprav je še noč, ko se tri prostovoljke zbujamo v istem stanovanju, v pripravah za pot proti Brdu pri Kranju. Hitimo, da bomo na cilju pred organiziranimi avtobusi, ki pripeljejo udeležence konference o krožnem gospodarstvu. V megleni temi poberemo še četrtega člana naše dobrovoljne misije. Pot na Brdo poskrbi za inspiracijo in podpira naš namen.
Piše: Maja A. V. Več
infografika_krozna_ekonomija_val202.jpeg
#circonf na Twitterju in v medijih
Mnenja o krožnem gospodarstvu se na dan Konference o krožnem gospodarstvu niso izmenjevala samo v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Živahna je bila razprava tudi na Twitterju. Zbrali smo najboljše tvite in medijske objave, s katerimi lahko podoživite dogajanje na konferenci.
Piše: Katja Sreš Več
karta_mostec
Vabilo na čistilno akcijo to soboto 14.11.!
To soboto bomo priskočili na pomoč domačinom in očistili bivši begunski koridor pri Brežicah. Gre za protipoplavni nasip ob Savi, kjer ostaja še nekaj odpadkov. Potrebujemo približno 20 prostovoljcev. Vse udeležence prosimo za prijavo!
Piše: Jaka Kranjc Več
softwarelibre.png
Prosto programje in nevladni sektor
Računalnik brez programske opreme je uporaben kot avto brez koles — samo za ogrevanje. Da jih pripravimo do izrisovanja mačk, tabel in tega članka, je potrebno precej umetne "pameti", ob nakupu pa je dobimo le en košček. Na srečo je v dobi hitrega interneta le par klikov do malega morja zastonjskih (Freeware) in prostih (Free software) programov ter storitev.
Piše: Jaka Kranjc Več
Koledarček


SMS-donacije.png
Dohodnina.png
Zanimive povezave
People’s Global Climate March 2015 – pridružite se podnebnemu shodu v Ljubljani! (29.11., 11h)
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si