Čist-E-Novice

maraton-2016-2-mala.jpg
Zabojniki za ločeno zbiranje še ne prinesejo Zero Waste
Niti eden od organizatorjev prireditev, ki so v zadnjem tednu ali dveh v medijih zatrjevali, da so Zero Waste, ne izpolnjuje pogojev za uporabo tega naziva in ocenjujemo, da gre za zeleno zavajanje. Sprejem Zero Waste zaveze teden pred prireditvijo, ki ne vsebuje niti jasnih ciljev in ukrepov, seveda ni dovolj.
Piše: Erika Oblak Več
MKP_8069_compressed.jpg
Recimo NE zavrženi hrani!
Kako? Načinov je več, a je dobra novica ta, da smo v svojem gospodinjstvu gospodarji mi sami in lahko odločamo, koliko hrane bo končalo na smetiščih. Se v vašem domu že učinkovito lotevate zavržkov hrane in bi želeli storiti več? Potem berite dalje.
Piše: Katja Sreš Več
zw_zelenci.jpg
Manj stvari = več časa
Verjetno vsakega od nas preplavi občutek, da nam preprosto zmanjkuje časa. Rešitev je več, te vam bo z lahkoto stresel iz rokava vsak predavatelj »time managementa«. Veliko bo govora o postavljanju prioritet, kar je vsekakor res. Verjetno pa vam ne bo vedel nič povedati o tem, da nam preveč časa jemljejo kopice stvari, s katerimi se obdajamo.
Piše: Helena Nieboer Več
dubbi-chiedimi2.jpg
Prostovoljna shema certificiranja »Ecofesta Puglia«
Apulija, regija v peti italijanskega škornja, o kateri ne slišimo prav pogosto. Seveda to ne pomeni, da se tam nič ne dogaja — na področju trajnostnih, okolju prijaznih prireditev lahko govorimo o pravi mali revoluciji.
Piše: Jaka Kranjc Več
20161014_193707.jpg
Revščina in zavržena hrana - paradoks, ki ga ne bi smelo biti
V teh dneh obeležujemo dan revščine in dan hrane ter se soočamo s paradoksom, da je čedalje več ljudi lačnih in pod pragom revščine, po drugi strani pa ogromno hrane konča v smeteh. V Sloveniji po ocenah letno zavržemo 55 kg hrane na prebivalca, vsak 7. Slovenec pa živi pod pragom revščine.
Piše: Katja Sreš Več
Koledarček


Teorija in praksa.png
SMS-donacije.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si