Čist-E-Novice

očistimo2018
Očistimo Slovenijo in svet 2018
Prelomni zgodovinski dogodki so redki. Posebej takšni, h katerim lahko prispeva res vsakdo na svetu. Pa še mirni, združevalni in z dolgoročnimi pozitivnimi učinki. Prav tak dogodek prihaja 15. 9. 2018. Na ta dan bo na milijone ljudi po vsem svetu pobiralo odpadke. Slovenija seveda ne bo manjkala!
Piše: Ekologi brez meja Več
MKP 6836 compressed
Hrano, ki jo zavržemo, plačamo trikrat
Ekologi brez meja smo 24. oktobra 2017 v sklopu okrogle mize ‘Zavržena hrana v javnem sektorju’ predstavili prvo pilotno raziskavo v Sloveniji o stanju in možnostih preprečevanja zavržene hrane v eni bolnišnici in domu za starejše.
Piše: Katja Sreš Več
7camicie EBM letak ležeči
Srajce krožijo
O problematiki tekstilne industrije smo že veliko pisali in opozarjali, s projektom Tekstilnica pa smo se Ekologi brez meja problema rabljenega tekstila tudi aktivno lotili. Projekt se je sicer zaključil, a ena od njegovih najbolj prepoznanih zapuščin je še vedno med nami – tradicionalna mesečna izmenjava rabljenih oblačil Tekstilnica, ki gostuje v prostorih Waldorfske šole v Ljubljani.
Piše: Helena Nieboer Več
1000x1000 grundigxekologi
Skupaj za manj zavržene hrane
Ekologi brez meja in blagovna znamka Grundig smo stopili iz svojih nevladnih in podjetniških okvirov ter v bazenu idej združili moči za lepši jutri. In kaj imajo skupnega gospodinjski aparati in preprečevanje nastajanja odpadkov? Veliko!
Piše: Katja Sreš Več
cobbler shoe repair
Alternative Zero Waste
Ali kdaj razmišljate, da bi živeli v času mladosti naših babic in dedkov? Jaz večkrat. Že res, da je bilo življenje takrat bolj trdo in neusmiljeno kot danes, ampak je bilo toliko enostavnejše. Manj zakomplicirano in veliko bolj minimalistično. In tako zelo so znali ceniti vsako stvar. Če se je na primer kje že našla kakšna plastična vrečka, so jo oprali, posušili in večkrat uporabili.
Piše: Mateja Zupan Več
Koledarček


MJV
vajibag
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si