Čist-E-Novice

VSKC_flyer1.png
Vsak Slovenec na leto zavrže 82 kg hrane – čas je za akcijo!
V Sloveniji drugi največji delež (25 %) odpadne hrane nastane v gospodinjstvih. Zato je čas, da se projektu Volk sit, koza cela – Za Slovenijo brez zavržene hrane pridružimo prav vsi!
Piše: Katja Sreš Več
ritkebanner.png
Zdrave ritke so že na Facebooku
Zdrave ritke so projekt promocije uporabe pralnih plenic. Zakaj Zdrave ritke? Zato, ker uporaba pralnih plenic prinaša pozitivne vplive na zdravje otroka, a ob enem tudi zagotavlja, da bo rasel v zdravem okolju. Zakaj Facebook stran? Zato, ker želimo koristne informacije o pralnih plenicah združiti na enem mestu.
Piše: Erika Oblak Več
2014_zabojnik.png
Manj odpadkov - znamo in zmoremo
Začeli smo s kosovnimi odpadki. Nekajkrat na leto so po slovenskih gospodinjstvih zaokrožila obvestila, da bo določenega dne, ob določeni uri odvoz večjih odpadkov, ki jih nismo zmogli in smeli vtakniti v sive zabojnike z zelenim pokrovom. In prinesli smo vse, kar nam ni več služilo – pralni stroj, steklena vrata, knjige, smuči, plastične škatle, lonce. Ali pa smo se pridružili lokalni čistilni akciji in očistili divja odlagališča. Zato, da odpadki niso ležali okoli domov, na travnikih in v gozdovih, smo jih odpeljali v urejene zbirne centre.
Piše: Anamarija Mežan Več
dezevniki.png
Zero Waste doma - kompostiranje
Izraz Zero Waste v današnjih dneh srečujemo zelo pogosto. V sebi nosi pozitivni predznak tudi zato, ker za prehod v družbo brez odpadkov lahko veliko naredimo sami. Opolnomoči vsakega med nami, da lahko k tej viziji prispeva toliko, kolikor zmore. Zero Waste ni stvar tehnologije, ampak stvar odločitve - in začne se lahko kar pri nas doma.
Več
irons.jpg
Zakaj zame smeti niso le smeti
Znanci me pogosto malo za šalo malo zares sprašujejo, zakaj se ukvarjam s tako temo, kot so smeti. V kupih smeti na odlagališčih - uradnih ali neuradnih - vidim zrcalo vsega, kar je z našo potrošniško družbo narobe. Porabimo neverjetne količine surovin in drugih naravnih virov za izdelke, ki jih pogosto sploh ne potrebujemo, ali pa jih uporabimo samo enkrat za nekaj minut.
Piše: Erika Oblak Več
Koledarček


rsz_skupaj_hitreje_premikamo_meje_banner.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si