Čist-E-Novice

cwitproject.jpg
Preporod servisnih mrež
Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je eden najhitreje rastočih odpadkovnih tokov v Evropski uniji. Leta 2020 naj bi presegel 12 milijonov ton. Ker gre za nevarne odpadke, zakonodaja zanje zahteva ločeno zbiranje in ustrezno predelavo. A so nedavne raziskave odkrile, da je neustrezno ravnanje z OEEO v EU precej večji problem, kot se je zdelo.
Piše: Erika Oblak Več
gloss oglas
Pošlji EBM5 na 1919 in doniraj 5 €
Pošlji sporočilo SMS s ključno besedo EBM5 na številko 1919 in prispeval boš 5 EUR za delovanje in projekte Društva Ekologi brez meja.
Piše: Katja Sreš Več
zavrzena hrana
Prihodnost odpadne hrane v Sloveniji
V sredo, 30. septembra, smo Ekologi brez meja na Konferenci o prihodnosti odpadne hrane v Sloveniji predstavili Deklaracijo za Slovenijo brez zavržene hrane. Poziv za odgovorno ravnanje s hrano v državi nagovarja živilsko-predelovalno industrijo, trgovino, vlado, lokalne skupnosti in vse, ki jim ni vseeno, kako ravnamo s hrano. Vladi predlagamo, da ukrepa s sprejemom nove hierarhije ravnanja s hrano, ki danes končna v odpadkih.
Piše: Albin Keuc Več
svece1.jpg
Sveča na svečo - odpadki
Prazniki razbijajo vsakodnevno rutino. Enih se veselimo bolj, drugih manj, nekateri so tradicija, drugi modna muha, uvožena iz obljubljene dežele, zaradi katere si manejo roke prodajalci rož in kiča. Dan spomina na mrtve sodi med tiste tradicionalne. Eni praznujejo s tiho refleksijo, drugi z dragimi cvetličnimi aranžmaji in kupom sveč v plastiki različnih barv. Na žalost je teh drugih vedno več in temu primerno tudi vsako leto več odpadne plastike.
Piše: Helena Nieboer Več
sasa_dragar.jpg
Viški hrane - intervju z mag. Sašo Dragar Milanović
Mag. Saša Dragar Milanović je glavna republiška inšpektorica za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo na inšpektoratu, ki deluje v sestavi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Zadnji dve leti vodi delovno skupino na temo viškov hrane in sodelovanja s humanitarnimi organizacijami.
Piše: Albin Keuc Več
Koledarček
Circonf.png
SMS-donacije.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si