Čist-E-Novice

NE MEČ'MO HRANE STRAN
Slovenska premiera filma Ne meč’mo hrane stran! (Just Eat It)
Ekologi brez meja vas v sklopu projekta Ne meč’mo hrane stran! vabimo na slovensko premiero filma Ne meč’mo hrane stran! (Just Eat It). Javna projekcija ob svetovnem dnevu hrane bo potekala v ponedeljek, 17. oktobra 2016, ob 19.00 v Kinu Šiška v Ljubljani.
Piše: Katja Sreš Več
delavnica velenje
Zakaj bi morali organizirati prireditve z manj odpadki?
Zakaj pa jih ne bi, je prvo vprašanje, ob katerem se srečamo s celo vrsto ovir in izgovorov. Ovire so še posebej koristne - ko prepoznamo oviro, lahko začnemo iskati rešitev, da jo premostimo, izgovori pa ...
Piše: Urša Zgojznik Več
BJ kozarec
Zero Waste gurujka Bea Johnson predstavila svoj dom brez odpadkov
22. septembra smo skupaj s Tehniško založbo Slovenije organizirali predavanje Bee Johnson - Zero Waste gurujke in avtorice knjige Dom brez odpadkov. Pred polno dvorano Kreativnega centra Poligon je predstavila svoj način življenja brez odpadkov in knjigo, s katero navdušuje publiko po celem svetu, saj je prevedena že v 12 jezikov.
Piše: Katja Sreš Več
NMHS letak
Ne meč'mo hrane stran!
Ekologi brez meja začenjamo z novim projektom na področju zavržene hrane Ne meč’mo hrane stran! Glavni cilj projekta je raziskati stanje in možnosti preprečevanja zavržene hrane v bolnišnicah in domovih za starejše ter osveščati o problematiki zavržene hrane v gospodinjstvih.
Piše: Urša Zgojznik Več
silo
Restavracija brez odpadkov SILO, Brighton, UK
V slabih dveh urah nastane v Veliki Britaniji toliko odpadkov, da bi z njimi lahko napolnili celotni Royal Albert Hall. Douglas McMaster, kuharski šef, ki je 12 let delal v prestižnih restavracijah po svetu, se je zato odločil, da bo v Brightonu odprl posebno restavracijo brez odpadkov Silo. Ideja je preprosta: servirati le lokalno pridelano sezonsko hrano in ničesar vreči stran.
Piše: Erika Oblak Več
Jana
Dom brez odpadkov - beseda prevajalke
Delo prevajalca je velikokrat rutinsko, naporno in enolično. Zato je toliko večji praznik, kadar ima priložnost prevajati besedilo, ki se povsem prekriva z njegovimi vrednotami ali celo življenjsko strastjo. Takšno delo ljubezni je bilo zame prevajanje Doma brez odpadkov. Aktivna, pristna ljubezen pa pomeni ne le užitek, ampak tudi delo – in veliko predanega dela smo vložili tudi v ta projekt.
Piše: Jana Lavtižar Več
Koledarček
SMS-donacije.png
Dom-brez-odpadkov.jpg
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si