Čist-E-Novice

IMG 20171016 104825
Vsak gram šteje
16. oktobra obeležujemo Svetovni dan hrane. Dejstvo je, da pridelamo dovolj hrane za vse, a je kljub temu vsak deveti človek lačen. Kam gre potemtakem vsa ta hrana? Tretjino hrane zavržemo in za to smo najbolj odgovorna prav gospodinjstva.
Piše: Katja Sreš Več
Vabilo okrogla miza
Okrogla miza: Zavržena hrana v javnem sektorju
Ob zaključku projekta Ne meč'mo hrane stran! vas vabimo na predstavitev rezultatov in okroglo mizo na temo zavržene hrane v javnem sektorju. Opravljena pilotna raziskava je prva tovrstna pri nas in daje pomemben vpogled v celoten sistem ravnanja s hrano v javnih zavodih.
Piše: Katja Sreš Več
Main Logo
OČISTIMO SVET V ENEM DNEVU: eno leto do največje družbene akcije na svetu
Petnajstega septembra 2018 bo potekala največja družbena akcija na svetu – Svetovni dan čiščenja. Na ta dan se bodo združili milijoni prostovoljcev vsega sveta in skupaj očistili milijone ton odpadkov.
Prevod: Katja Krivograd Več
Lafargee001 940x624
Evropski poslanci o problemih sežiganja odpadkov v cementarnah
Zaskrbljenost glede vplivov sežiganja odpadkov v cementarnah na zdravje ljudi narašča in je prodrla med osrednje teme v Evropskem parlamentu. Vplivi onesnaženega zraka na človekovo zdravje so dobro dokumentirani že vrsto let.
Prevod: Erika Oblak Več
IMAG1018
Brez embalaže v Lizboni
Kmalu bo minil mesec, odkar sem prišla v Lizbono na študentsko izmenjavo. Mesto me je takoj očaralo s svetlobo, slikovitimi ploščicami – azulejosi – in pristno prijaznimi ljudmi, presenetili pa so me ne tako redki plastični odpadki po tleh.
Piše: Višnja Jerman Več
Koledarček
MJV
ZW komplet
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si