Čist-E-Novice

ercolini_zw.jpg
Pomembni koraki slovenskih občin na poti do družbe brez odpadkov
Več kot 100 ljudi se je v torek, 9. septembra, udeležilo dogodka v Državnem svetu, s katerim smo Ekologi brez meja, Državni svet Republike Slovenije in Zero Waste Europe obeležili dva pomembna koraka.
Piše: Erika Oblak Več
vecerko.jpg
Jesenski eko Večerko
Večerko je otrok. Fant, lahko pa bi bila tudi deklica. Je radoveden, pameten, vedoželjen, aktiven, včasih tudi malo zasanjan in nagajiv. ČZP Večer je junija 2013 svojo ponudbo razširil z Večerkom, revijo za otroke, ki izhaja na 84 straneh vsake tri mesece. Ustvarjalci strani se trudijo najti ravnovesje med aktualnimi dogodki, pedagoško naravnanimi temami in zabavnimi vsebinami. V tokratni jesenski številki se Večerko uči o varovanju narave in skrbi za zdravo okolje, v katerem bo odraščal on in tudi otroci za njim. Spoznava osnovni princip trajnostnega razvoja. Izve, kaj je energija in kateri so obnovljivi ter neobnovljivi viri energije, kaj pomeni samooskrba s hrano, kaj nastane iz ločeno zbranih odpadkov in kako teh nasploh ustvariti čim manj.
Pišeta: Barbara Gavez Volčjak in Katja Sreš Več
bumdealnappies.co.uk.jpg
Vrtec Vrhnika bo septembra pričel uporabljati pralne plenice
Vrtec Vrhnika je na pobudo Društva Ekologi brez meja v začetku leta pričel razmišljati o uvajanju pralnih plenic v svojih enotah. Najprej so preko ankete želeli izvedeti, kakšen bi bil odziv staršev. Razveseljivo je, da jih je kar 70 odstotkov podprlo uvajanje pralnih plenic v vrtcu.
Pišejo: Anita Selčan, Lenart Jerina in Erika Oblak Več
delavnica_rolice.jpg
Otroške počitniške delavnice z ekološkim navdihom
Ko pride poletje in nastopijo šolske počitnice, se starši kar naenkrat soočijo s problemom, kako aktivno in ustvarjalno zaposliti svoje otroke. Beseda počitnice sicer izvira iz glagola počivati, a pod tem ne bi smeli razumeti le spanja, poležavanja ali lenarjenja, pa čeprav se tudi slednje včasih prileže.
Piše: Helena Nieboer Več
katja_work.jpg
Delovni dan zaposlene EBMologinje
Četrtek, 14. avgust 2014, Maribor - Ob 8.15 me je prebudila budilka z opomnikom, da moram spremljati svoj delovni dan. Prebudila sem se v hladno, deževno, bolj aprilsko vreme. Včeraj je bil naporen dan, s sestankom, ki se je zavlekel daleč v večer. Ni časa za stokanje in poležavanje, že vzamem v roke tablični računalnik in preletim maile za kakšne nujne zadeve.
Piše: Katja Sreš Več
Koledarček
rsz_cenbanner.jpg
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si