Čist-E-Novice

konferenca.JPG prijava
Konferenca o krožnem gospodarstvu - priložnosti in izzvi
Ekologi brez meja in Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije pripravljamo konferenco o krožnem gospodarstvu, ki bo 3. novembra 2015 potekala na Brdu pri Kranju. Odgovorila bo na dve ključni vprašanji za Slovenijo: bomo zgodbe krožnega gospodarstva soustvarjali ali zgolj opazovali; in če se odločimo za takšen prehod, kako ga bomo izvedli in kaj za to potrebujemo?
Piše: Erika Oblak Več
modularni_telefoni.jpg
Ne maram mobilnega telefona za en evro
Pred nekaj dnevi sem prejela klic ponudnika mobilnih storitev. Prijazno so mi razložili, da zdaj v akciji ponujajo cenejše pakete in pričeli smo se pogovarjati o spremembi. Ko seveda naletimo na obvezni pogoj: še brezhibno delujoči mobilni telefon moram zamenjati z novim, ki mi ga zaračunajo samo en evro.
Piše: Erika Oblak Več
06.jpg
Spet te vrečke!
Živimo v dobi, ko je vse bolj ali manj regulirano. Kamor koli se obrnemo, se spotaknemo ob uredbe, navodila, zakone, predpise ali smernice. Prišli smo že tako daleč, da mora biti hrana na policah ravno prav velika, ima natančno predpisano obliko in barvo in je zrasla s pomočjo ravno pravih pesticidov. Zdi se, da imamo vsega v obilju, le čisto preproste zdrave pameti vedno manj.
Piše: Helena Nieboer Več
jcr.jpg
Novi podatki o količinah odpadne hrane v EU
V evropskem raziskovalnem centru, EU JRC, so objavili novo študijo na temo količin odpadne hrane. Po njihovi oceni povprečen Evropejec zavrže za 123 kilogramov hrane ali 16 % vse hrane, ki doseže potrošnike. Po njihovi oceni se bi lahko skoraj 80 % te hrane izognili, to je 97 kilogramom.
Piše: Albin Keuc Več
HE_oranzni_tim.jpg
Druženje prostovoljcev Tekstilnice
Eni so zadnjo avgustovsko soboto preživeli na morju (ali pa v kolonah do morja), prostovoljci Tekstilnice pa smo se raje družili v Hiši eksperimentov in se zabavali ob zanimivih, poučnih in zabavnih poskusih. Po "trdem delu" se je nato prilegel še počitek pod krošnjami dreves v bližnjem parku.
Piše: Urša Dolinšek Več
Koledarček
Dohodnina.png Bombažne vrečke.png
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si