Čist-E-Novice

Promo foto_compressed.jpg
Slovenska premiera filma Ne meč’mo hrane stran! (Just Eat It)
Ekologi brez meja vas v sklopu projekta Ne meč’mo hrane stran! vabimo na slovensko premiero filma Ne meč’mo hrane stran! (Just Eat It). Javna projekcija ob svetovnem dnevu hrane bo potekala v ponedeljek, 17. oktobra 2016, ob 19.00 v Kinu Šiška v Ljubljani.
Piše: Katja Sreš Več
Flyer.jpg
Prireditve brez odpadkov, je to mogoče?
Ste organizatorji kulturnih in športnih dogodkov? Za otroke, mladino ali odrasle? Prirejate festivale na prostem ali srečanja v zaprtih prostorih? Koncerte, zabave, veselice? Za domačine in turiste? Vabimo vas, da spoznate smernice Zero Waste prireditev in začrtate prve korake za prireditve prihodnosti.
Piše: Urša Zgojznik Več
BFPP_compressed.jpg
90 NVO za prihodnost brez onesnaževanja s plastiko
Ponosni smo, da smo tudi Ekologi brez meja del mreže 90 nevladnih organizacij, ki je danes predstavila globalno vizijo, sestavljeno iz 10 jasnih korakov, katerih končni cilj je prihodnost brez onesnaževanja s plastiko. Vizija je prvi korak globalnega gibanja, ki želi spremeniti uporabo in odnos družbe do plastike.
Več
boom_gallery.jpg
BOOM - odlična okoljsko odgovorna prireditev
Ne, ne govorimo o Boom festivalu, ki je v letih 1972 – 1978 potekal v bivši Jugoslaviji. Boom festival o katerem bo govora, se vsaki dve leti dogaja v Idanha-a-Nova na Portugalskem. Občina ima nekaj čez 9.000 prebivalcev, v tednu, ko traja festival, pa se začasno poveča za preko 30.000 obiskovalcev z vsega sveta.
Piše: Erika Oblak Več
ZW-ekipa-400x300.jpg
Različni odtenki zelene
Ura je bila že skoraj enajst zvečer, ko smo prispeli v prvi Zero Waste hotel v Italiji: hotel Conca v Sorrentu. Naši ekipi, ki jo je pred tem tri dni v Ljubljani usposabljal Anotnino Esposito, so se pridružili še direktorja dveh hotelov z Bleda in direktor komunalnega podjetja Infrastruktura Bled.
Piše: Erika Oblak Več
days12-14.jpg
Preplet naravovarstva in umetnosti
Verjetno ste med sprehodom po gozdu že kdaj naleteli na divja odlagališča odpadkov. Kaj pa ko v gozdu naletite na mrhovino in kosti domačih živali? Najlažje bi bilo zamižati na eno oko, pa vendar se da narediti nekaj lepega.
Piše: Urban Novak Več
Koledarček


Dom-brez-odpadkov.jpg
Zanimive povezave
ZW delavnice.png
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si