Čist-E-Novice

Manj je vec flyer
Manj je več
Zaživela je spletna platforma ‘Manj je več’, ki spodbuja ponovno uporabo predmetov in promovira koncept Zero Waste na ravni gospodinjstev. Razvili smo jo v Društvu Ekologi brez meja, informacije so na voljo brez registracije ali plačila, prispeva pa jih lahko vsak.
Piše: Katja Sreš Več
table celebration
Okolju prijazno praznovanje
Pred kratkim sem bila gostja na enem izmed malo večjih praznovanj. V najeti dvorani za slavljenje rojstnega dne nas je bilo približno štirideset gostov. Vzdušje je bilo fenomenalno, prijetno in prežeto z otroškim smehom, zmotila pa me je le ena stvar, ki je sicer zelo pogosta spremljevalka vseh takšnih in drugačnih zabav: vse polno reči za enkratno uporabo.
Piše: Mateja Zupan Več
BsaLkkJIMAElr1N large
Mednarodne nevladne organizacije obsojajo ravnanje vlade v primeru Magna
Predsedniku vlade so mednarodne okoljevarstvene mreže in organizacije poslale javno pismo, v katerem izražajo zaskrbljenost glede vladavine prava v Sloveniji in obsojajo napade na nevladne organizacije.
Piše: Jaka Kranjc Več
15 1 633x348
Oblačila iz druge roke
To je predvsem zgodba o mojem odnosu do oblek iz druge roke, ki se je sicer začel v podružnicah trgovskih gigantov z industrijsko narejenimi oblačili. Kot velja za večino otrok, je za moje oblačilne potrebe najprej skrbela mama.
Piše: Višnja Jerman Več
foto Bee's Wrap
Ekologi brez meja na sejmu Narava zdravje
Med 12. in 15. oktobrom 2017 bo na Gospodarskem razstavišču že 48. sejem Narava zdravje. Letos bomo na njem imeli posebno stojnico tudi mi. Ugotovili smo, da se je naša trgovina Zelenci v zadnjem času napolnila in izpopolnila s toliko zanimivimi izdelki za večkratno uporabo, da jih res moramo v živo prikazati številnim obiskovalcem sejma.
Piše: Helena Nieboer Več
Koledarček






MJV
ZW komplet
Zanimive povezave
Podpišite peticijo Evropski komisiji, da se res upre plastičnemu onesnaževanju
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si