Avtor: Katja Sreš, dne 8. march 2021, 14:03

Ekipa Lidl Slovenija je pripravila simpatičen to-do seznam aktivnosti za boljši svet za vse nas. V Sloveniji večinoma še imamo pitno vodo, razmeroma čist zrak in dokaj neokrnjeno naravo, zato je pomembno, da se prav vsak dan opominjamo in naredimo korak naprej, da gostoljubje koščka zemlje na sončni strani Alp ohranimo tudi za naše zanamce. 

Prednost naše generacije je tudi v tem, da lahko izbiramo med celo plejado korakov, ki imajo blagodejne učinke na našo naravo in posledično tudi na nas same. Nihče še ni prisiljen v uživanje zgolj rastlinske hrane, od nikogar od nas se ne pričakuje, da se popolnoma odreče vožnji z avtomobilom, odlagališča odpadkov pa še niso dovolj napolnjena, da bi bili zero waste nakupi naša edina realnost. Izbira je velika, zakaj ne bi izbrali zeleno in skupaj ustvarili boljši svet za vse? Nič nas ne stane (in nič nas ne ovira), da vsak dan naredimo nekaj dobrega.

Ker včasih pozabimo, kako to gre, je ekipa Lidl Slovenija pripravila 30 korakov, s katerimi bomo vsaj nekaj metrov bližje boljšemu svetu za vse. A to še ni vse! H korakanju vas spodbujajo dnevne nagradne igre, od vsakega odprtega koraka, ki ga lahko opravite na tej strani, pa Lidl Slovenija našemu društvu namenja 50 centov. Z dobrimi dejanji nam tako posredno pomagate pri delu na "tečnih, a potrebnih" projektih, za katere je sicer praktično nemogoče dobiti sredstva. Hvala! 

Poleg številnih znanih Slovenk in Slovencev pa bomo korakali tudi Ekologi brez meja, zato vabljeni, da nas spremljate na našem Instagram profilu @ekologibrezmeja.