Avtor: Barbara Kirn, dne 11. april 2022, 16:04

Ko smo s sodelavkama pred kratkim obiskale vrhniški Depo, je v krasno trgovinico z rabljenimi izdelki na Cankarjevi 6 zašel mali ptiček. Kot da je tudi on začutil, da se tukaj dogaja nekaj dobrega. Medtem ko ga je prodajalec skušal vrniti v naravo (in mu je to kmalu tudi uspelo), smo z Anjo in Katjo brskale med policami rabljenih zakladov. 

Ob nekaterih izdelkih se mi je utrnil spomin na otroške čase in kuhinjo stare mame, ki so jo vedno krasili različni lončki, skodelice in posode s cvetličnimi vzorci. Marsikateri izdelek je izgledal popolnoma nerabljen in bi morala zanj v običajni trgovini verjetno odšteti najmanj enkrat višjo ceno. Resnični razlog, zakaj smo se tistega torka odpravile na obisk, pa so bile super uporabne torbe, nahrbtniki in drugi izdelki, ki jih tam izdelujejo iz odpadnih materialov in jim s preoblikovanjem vdahnejo novo življenje. 

Z veseljem najavljamo, da bomo omenjene izdelke ob Dnevu Zemlje dodali v našo spletno trgovino Zelenci. Trgovina za manj odpadkov v naših domovih bo tako postala bogatejša za elegantne in trpežne izdelke iz odsluženih materialov, ki bi sicer postali odpadek. 

Z Depojem imamo Ekologi brez meja dolgoletne dobre izkušnje. Že od leta 2014, ko je Vrhnika skupaj z občinama Borovnica ter Log - Dragomer stopila v mrežo zero waste občin in ustanovila Depo, namreč odlično sodelujemo. Trgovino z rabljenimi in predelanimi predmeti smo že večkrat predstavili kot primer dobre prakse in verjamemo, da bo tudi novo sodelovanje uspešno. Prijavite se na e-novice Zelencev, da vas lahko obvestimo o novi ponudbi, takoj, ko bodo izdelki dodani v ponudbo. Poleg koristnih nasvetov za dom z manj odpadki v novicah z vami delimo tudi številne izkušnje, izobraževalne članke in druge koristne vsebine.