Avtor: Katja Sreš, dne 28. february 2020, 07:02

Nastala situacija s koronavirusom v Sloveniji nam trenutno žal ne dopušča optimizma, da bi naš dogodek v pričetku aprila lahko izvedli. Predavanji sta tako prestavljeni na kasnejši termin. O novih datumih še ne moremo govoriti, vas bomo pa o novostih obveščali. Rezervacije brezplačnih vstopnic bodo obveljale tudi za nadomestni termin.

Zdravje in dobro počutje vseh sta na prvem mestu. Pazite nase. #ostanidoma

Ekologi brez meja in Visoka šola za varstvo okolja Velenje bodo v začetku aprila v Sloveniji prvič gostili enega najbolj znanih okoljskih aktivistov, Roba Greenfielda, ki se bo na svetovni turneji “Bodi sprememba” 8. 4. ustavil v Velenju, dan za tem pa v Ljubljani. Prijave za brezplačne vstopnice se odprejo to nedeljo, ob 20.00.

Eden najprepoznavnejših ameriških okoljskih aktivistov bo obiskal 28 držav, med njimi prvič tudi Slovenijo, da nam pokaže, da je lahko prav vsak od nas sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Ekologi brez meja in Visoka šola za varstvo okolja Velenje vabijo na dve predavanji, omejeno število vstopnic pa bo od 1. marca od 20.00 na voljo na Eventbritu:

  • Velenje: sreda, 8. april, ob 17.00, Visoka šola za varstvo okolja (Trg mladosti 7)
  • Ljubljana: četrtek, 9. april, 18.00, Fužinski grad – Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Veliki stolp (Rusjanov trg 7)

Na dveh brezplačnih predavanjih bo mogoče spoznati številne ekstravagantne projekte, s katerimi okoljski aktivist in humanitarec odpira oči ljudi. Med drugimi se je zakopal v več kot 2000 zabojnikov trgovin, polnih še uporabne hrane, se otovoril z vsemi odpadki, ki jih je ustvaril v 30 dneh, in prekrižaril Ameriko na kolesu iz bambusa. Čeprav se je lotil ekstremov, da bi pokazal na ves potrošniški nesmisel moderne dobe, pa je njegovo sporočilo jasno: Bodi sprememba!

Dodatne informacije:

  • Katja Sreš, odnosi z javnostmi, 040 255 433, katja.sres@ocistimo.si
  • Fotografije ter več informacij o Robu in predavanju
  • Če se želite katerega od predavanj udeležiti, nam to prosim sporočite na zgornji kontakt.
  • Rob bo v Sloveniji preživel več dni in bo na voljo za intervjuje, pogovore in snemanje oddaj. V kolikor vas srečanje z Robom zanima, vas prosimo, da se nam zaradi velikega interesa čim prej oglasite na zgornji kontakt. Ekologi brez meja smo vam na voljo tudi za svetovanje pri pripravi prispevkov na teme, ki jih obravnava Rob: zavržena hrana (dumpsterdiving), kolesarjenje, minimalistična potovanja in življenje, zero waste, brezmesna dieta in lastna pridelava hrane, neodvisnost od korporacij in sistema ter seveda okoljski aktivizem.