20 Nov
Danes je v Bruslju potekala uspešna mednarodna konferenca na temo organskih odpadkov. Na dogodek je bila povabljena tudi Irena Sedej iz Splošne bolnišnice Novo Mesto, ki je udeležencem predstavila rezultate našega sodelovanja v okviru projekta. Več o dogodku si lahko preberete tu.
12 Jun

Projekt Ne meč'mo hrane stran!, ki smo ga izvajali v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Zvezo društev upokojencev Slovenije, je uvrščen med 25 najboljših evropskih projektov za zmanjševanje količin zavržene hrane, ki se potegujejo za nagrado #reducefoodwaste. Podarite nam vaš glas in nam pomagajte postaviti Slovenijo na zemljevid dobrih praks preprečevanja zavržene hrane.

Glasovanje poteka do 27. junija na tej spletni strani.

09 Apr

Nasprotno, celo spodbujajo jo, kaže nova raziskava. Opaziti je hkratno naraščanje uporabe plastične embalaže in zavržene hrane.

Študija, ki sta jo pripravili organizaciji Friends of the Earth Europe in Zero Waste Europe poleg tega še razkriva:

25 Oct

Ekologi brez meja smo 24. oktobra 2017 v sklopu okrogle mize ‘Zavržena hrana v javnem sektorju’ predstavili prvo pilotno raziskavo v Sloveniji o stanju in možnostih preprečevanja zavržene hrane v eni bolnišnici in domu za starejše. Rezultati v sklopu projekta Ne meč’mo hrane stran! so pokazali, da preračunano na državno raven bolnišnice letno zavržejo za vsaj 5.700 ton oz. za 6.700.000 € hrane, domovi za starejše občane pa vsaj 3.060 ton oz. za 6.700.000 € hrane.

18 Oct

Malce več kot dva milijona ljudi si nas na našem majhnem koščku trenutno še zelene Zemlje lasti cel bazen čudovitih idej in projektov. Če vsak ostane sam z njimi, te zamisli potonejo v množici vseh ostalih.

16 Oct

16. oktobra obeležujemo Svetovni dan hrane. Dejstvo je, da pridelamo dovolj hrane za vse, a je kljub temu vsak deveti človek lačen. Kam gre potemtakem vsa ta hrana? Tretjino hrane zavržemo in za to smo najbolj odgovorna prav gospodinjstva.