ZDUS v sodelovanju z Društvom Ekologi brez meja povabil svoje člane na projekcijo filma »Ne meč'mo hrane stran!«

V sklopu projekta »Ne meč'mo hrane stran!« je v prostorih Hotela Delfin ZDUS d.o.o. v Izoli v soboto, 19. 11., ob 19. uri potekala projekcija istoimenskega dokumentarnega filma (Just Eat It), ki so si ga ogledali člani 9 društev upokojencev (DU Ajdovščina, DU Gorica pri Slivnici, DU Ljutomer, DU Veliki Gaber, DU Limbuš Pekre, DU Ivančna Gorica, DU Smlednik, DU Postojna, DU Boris Kidrič) in uporabnice Centra dnevnih aktivnosti Koper.

Zbrala se je skupinica 25 upokojencev, ki so si z zanimanjem ogledali film, ki se loteva raziskovanja zavržkov hrane na kmetijah, v trgovini in nenazadnje tudi v naših hladilnikih. Ob filmu so gledalci komentirali, da se veliko hrane v naših gospodinjstvih vrže proč, da pa je med starejšimi še dosti solidarnosti in da si ljudje med sabo tudi podarijo hrano oziroma presežke večkrat odnesejo sosedom ali pomoči potrebnim, slednje še posebej v ruralnih okoljih.

Kar nekaj gledalcev je omenilo, da pozna več pobud na temo »viškov hrane« in kot je komentiral eden od gledalcev: »kakovost (zdrave) hrane, njen izvor in način pridelave, predelave ter zmanjševanje presežkov ali zavržkov hrane so absolutno teme, ki se jim moramo ali pa se bomo morali, tudi starejši, v prihodnosti več posvetiti«.

zdus skupinska

 

Oznake