Green T.O.O.L.

yia.logo

GREEN THINKING ON OPPORTUNITIES LINKING
(GREEN T.O.O.L.)

 

Združevanje evropske mladine skozi učenje, izmenjavo izkušenj in idej za nove projekte, sodelovanjem, vključevanje lokalne skupnosti (z razstavo in igro), obisk komunalnega podjetja in deponije, predstavitev delovanja zeleno-energetske mreže in sončnih kolektorjev ... Vse to in še več so rezultati delavnice "Green thinking on opportunities linking — Green T.O.O.L.". Organizirala jo je Udruga Žmergo s partnerji iz drugih držav: Društvo Ekologi brez meja, International Institute for the Development of Citizenship iz Italije, Centru Tbexbix iz Malte in Association 3.2.1 iz Francije. Projekt sofinancira EU skozi program Mladi v  akciji. Potekal je med 24. in 31. avgustom v Crikvenici, kjer se je zbralo dvajset mladih iz vseh partnerskih držav.

 

delavnica

Udeleženci so raziskovali področje trajnostnega razvoja z različnimi metodami: kreativne delavnice, skupinsko in individualno delo, debate in predavanja. Udeležence smo med projektom motivirali, da so se aktivno vključili v razmišljanje o trajnostnem razvoju in njegovi manifestaciji na področjih kreative, podjetništva in nezaposlenosti med mladimi. Izvedene aktivnosti so pripomogle k pridobitvi trajnih in uporabnih znanj ter veščin. Kreativno ročno delo, zelena razstava, zelena otroška igra za lokalno skupnost in sto otrok, gostov hostla Stoimena, so združili udeležence in razširili ideje delavnice na širšo skupnost.

 

deponija.krk

Udeležencem je bil med delavnico predstavljen tudi program Mladi v akciji, njegove značilnosti, prednosti in akcije. Čisto na koncu je vsak udeleženc prejel svoj certifikat Youthpass, ki služi potrditvi in ovrednotenju pridobljenih znanj med procesom neformalnega učenja.

 

skupinska

Helena Traub, ena od voditeljev delavnice: "Elan mladine s trajnostjo v mislih predstavlja potencial za bolj kvalitetno sobivanje in srečnejšo prihodnost. Aktivna udeležba pri prenosu znanj in izkušenj, učenje eden od drugega in želje za ustanovitev trajnostnih skupnosti, so delavnico naredile izjemno zanimivo in dinamično. Osebne in kulturne razlike niso bile ovira pri nastanku novih prijateljstev, ki so se razvila med skupinskim delom na idejah za zeleno prihodnost. Ta prijateljstva bodo postala dolgoročna orodja za stvaritev pozitivnih učinkov na skupnost, tako na lokalni kot na mednarodni ravni". 

 

Partnerji projekta so: Udruga Žmergo iz Hrvaške, Društvo ekologi brez meja, International Institute for the Development of Citizenship iz Italije, Centru Tbexbix iz Malte in Association 3.2.1 iz Francije.

 

yia-partners-banner-m

 
 

Očistimo Slovenijo / World Cleanup

   

Sledite nam

FacebookTwitterYoutubeFeed

Iskanje

Prijava na Čist-E-Novice

CAPTCHA Image
   Naloži novo varnostno kodo