Objavljeno dne 14. september 2012, 14:09

Društvo Ekologi brez meja v mesecih pred akcijo Očistimo Slovenijo 2012  odpira novo redno rubriko Iz naših krajev.  Veseli bomo vaših prispevkov o tem, kaj se na temo ravnanja z odpadki lepega in manj lepega dogaja v vaših krajih. Zelo so zaželene tudi fotografije ali video posnetki. Začenjamo s prispevkom z jugovzhoda Slovenije, iz Bistrice ob Sotli, kjer so javna počivališča v občini opremili s tablami, ki opozarjajo na pomembnost ohranjanja čiste narave.

 

V občini Bistrica ob Sotli so odslej javna počivališča označena s tablami, ki opozarjajo na čisto okolje. Nehumano ravnanje do narave je kaznovano s 400 evri globe. V Bistrici ob Sotli, kjer poostreno pozornost čisti naravi in varovanju okolja namenjajo že vse od prvih spomladanskih čistilnih akcij, ki jih je pred več kot desetletjem pričelo mladinsko društvo, jih nato nadaljevalo turistično društvo, vse od odmevne čistilne akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! pa se jim priključuje vse več prostovoljcev, so opravili novo naravi koristno gesto. Že nekaj dni so na javnih počivališčih in pred zbirnim centrom odpadkov postavljene opozorilne table s sloganom Čisto okolje imamo radi.

 

DSCN9913 DSCN9905

Novo nameščene table v občini Bistrica ob Sotli: "Čisto okolje imamo radi"

 

Z namenom, da uporabniki počivališč, ki kljub dandanašnji ozaveščenosti prevečkrat puščajo onesnaženo okolico, je občina Bistrica ob Sotli nabavila pet tabel. Štiri so nameščene ob smetnjakih na javnih počivališčih, peta pa je postavljena pred zbirni center za ločeno zbiranje komunalnih odpadkov v Bistrici ob Sotli. Table je oblikoval Dalibor Barič, osrednji  pa je srce, odeto v sveže travnato zeleno barvo.

 

Table odslej tudi opozarjajo, da globa za nepravilno odlaganje odpadkov znaša 400 evrov. To je le ena izmed lepih gest obsoteljskemu neokrnjenemu okolju, se pa na občini Bistrica ob Sotli že pripravljajo na priključitev k novemu zalogaju, obsežni čistilni akciji Očistimo svet, ki bo potekala spomladi 24. marca  prihodnje leto.

 

Tekst in foto: Emilija Šterlek

); ; .'''+x[0]+'>');

.