Objavljeno dne 14. september 2012, 15:09

Ljubljana, 5. maj – V okviru projekta INCOME bo 19. maja potekala interaktivna delavnica z naslovom "Ali res ne zmoremo najti poti do učinkovitih rešitev?". Delavnica je namenjena predstavnikom lokalnih skupnosti, državnih institucij, upravljavcev vodovodov, okoljskih nevladnih organizacij ter zainteresiranim posameznikom. Ekologi brez meja pridemo, pa vi? Preberite si vabilo.

 

 

 

income_logo

 

Sodelavci evropskega okoljevarstvenega projekta INCOME, ki poteka na vodnih virih mesta Ljubljane in je financiran iz finančnega mehanizma LIFE+, so pripravili interaktivno delavnico z naslovom »Desetletja divjih odlagališč. Ali res ne zmoremo najti poti do učinkovitih rešitev?«.

 

Delavnica bo potekala v četrtek, 19. maja 2011, od 9. - 12. ure, v veliki sejni sobi upravne stavbe JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., na Vodovodni cesti 90 v Ljubljani.

 


Na delavnici bomo udeleženci skupaj poiskali odgovore na nekatera odprta vprašanja, ki se porajajo ob problematiki. Med drugim bomo ugotavljali, kaj so vzroki za pojavljanje divjih odlagališč, kateri dejavniki jih spodbujajo, katere rešitve za preprečevanje širjenja divjih odlagališč so bile doslej prepoznane kot učinkovite in katere kot neučinkovite ter zakaj določbe pravnih aktov še ne zagotavljajo rešitev. Namenjena je predstavnikom lokalnih skupnosti, državnih institucij, upravljavcev vodovodov, okoljskih nevladnih organizacij ter zainteresiranim posameznikom.

 

Izhodišča za delavnico bodo predstavili: Janez Matos, predstavnik društva »Ekologi brez meja«, v predavanju z naslovom »Register divjih odlagališč - podlaga za spremembe«, in člani projektne skupine INCOME, ki bodo prikazali aplikacijo v GIS za upravljanje z divjimi odlagališči.

 

Vljudno vabljeni!

Prijava na delavnico je obvezna. Prijavite se najkasneje do 13. 05. 2011 po e-pošti ali po telefonu:
E: voka@vo-ka.si
T 01 58 08 364
www.life-income.si

); ; .'''+x[0]+'>');

.