Objavljeno dne 14. september 2012, 15:09

Meseca aprila poteka zbiralniški del vseslovenske akcije zbiranja starega in arhivskega papirja Star papir za novo upanje! Udeležene izobraževalne ustanove, podjetja in organizacije bodo na vnaprej določen dan dobile zabojnik za papir in ga napolnile, nato pa ga bo podjetje  Dinos odpeljalo nazaj v predelavo. Zdaj je pravi čas, da se v akcijo vključijo posamezniki! V nadaljevanju podajamo tudi par opozoril pri izvedbi akcije.

Seznam vseh sodelujočih pri zbiranju in datume odvoza lahko najdete na tej karti. Posamezniki lahko svoj star papir oddajo na lokacijah, ki so najbližje njihovemu domu ali mestu zaposlitve!

Potek akcije lahko spremljate na spletni strani projekta, kjer je na voljo tako statistika kot simbolični grafični prikazudeleženih ustanov in podpornikov, beležimo pa tudi količine zbranega papirja.

  • Za prijavljene ustanove je posebej pomembno naslednje:
    - tisti, ki še niso rezervirali zabojnika za papir, naj to storijo takoj - tako bo več posameznikov pripomoglo k uspehu akcije 
  • - prijava je obvezna kljub temu, da akcija že poteka
  • - če ustanove že sedaj presodijo, da se papir ne zbira kot so predvidevali (če ga ni tako veliko), naj pravočasno odjavijo zabojnik na dinosu in poskrbijo za prevoz do najbljižje enote Dinos

- tisti ki imajo po več dni zabojnik naj bodo pozorni na odtujevanje papirja, če lahko kakrkoli naredijo sami, da ga zavarujejo

Takole izgleda Dinosov zabojnik, ki potuje po Sloveniji:

IMG_5817_web 

Akcija Star papir za novo upanje je dobrodelne narave. Celoten izkupiček bo razdeljen na pol in namenjen v podporo humanitarnim projektom v Sloveniji in v tujini. Za prijavljene šole smo pripravili nagradni natečaj, na katerem otroci in mladostniki predlagajo, komu želijo pomagati v Sloveniji. Polovica denarja po je namenjena za izgradnjo kulturno izobraževalnega centra za otroke in mladostnike v Malaviju.

Rezultati nagradnega natečaja za podporo humanitarnim projektom v Sloveniji in zbrane količine papirja bodo objavljeni maja.

Vabljeni torej, da se nam pridružite pri zbiranju starega papirja!

 

 

);
;
.''');

.