Objavljeno dne 14. september 2012, 16:09

Ekologi brez meja želimo podpreti številne lokalne čistilne akcije, ki se organizirajo v pomladanskem času po vsej Sloveniji. V ta namen smo pripravili seznam vseh čistilnih akcij po Sloveniji in obrazec za prijavo. Organizatorji bodo tako bolj učinkovito o svoji akciji obveščali večji krog ljudi, prostovoljci pa bomo na enem mestu izvedeli, kje, kdaj in kako lahko pomagamo.

 

Ekologi brez meja želimo letos po svojih najboljših močeh prispevati k odmevnosti in uspešnosti čistilnih akcij, ki se bodo organizirale na lokalnem nivoju. Teh je vsako leto več kot 300 in si zaslužijo več pozornosti.

Svoje poslanstvo v prihodnosti vidimo v podpori lokalnim čistilnim akcijam. Iz izkušenj vemo, da se tovrstne akcije organizirajo že desetletja, zato želimo podpreti obstoječa prizadevanja za čistejše okolje.

V ta namen smo pripravili seznam lokalnih čistilnih akcij in seveda obrazec za njihovo prijavo. Če želite, lahko vanj vnesete čistilne akcije, ki se organizirajo v vašem kraju.

Zbrane akcije bo skupaj lažje promovirati, hkrati pa bodo dobri ljudje lahko na enem mestu izvedeli, kje in kdaj lahko pomagajo. Tako želimo aktivirati čim več občanov in jih prepričati, da se priključijo čistilnim akcijam v svojem kraju.

Društvo Ekologi brez meja bo sicer vseslovensko čistilno akcijo organiziralo samo še v letu 2012, ko bomo 24. marca 2012 v okviru projekta »Očistimo Svet v enem dnevu!« najbrž še zadnjič vsi skupaj čistili divja odlagališča po vsej Sloveniji.

); ; .'''+x[0]+'>');

.