Avtor: Jaka Kranjc, dne 14. september 2012, 18:09

Društvo ima svoje nove prostore na Grablovičevi 52 v Ljubljani. Opremili smo jih z rabljenim pohištvom in računalniško opremo. Za to smo se zavestno odločili, ker želimo tudi sami aktivno prispevati k zmanjševanju odpadkov in spodbujati filozofijo trajnostnega načina življenja, naša nova pisarna pa tako lahko upravičeno nosi naziv »zelena pisarna«. Veliko izdelkov, ki končajo na odlagališčih, je še vedno uporabnih, vendar se zaradi naših privzetih potrošniških navad tega pogostokrat sploh ne zavedamo.

V Rogaški Slatini obstaja Center za ponovno uporabo, kamor lahko odnesete odvečne kose pohištva, bele tehnike, malih gospodinjskih aparatov, igrač, oblačil, posode in kar je podobnega. Tam še uporabnim izdelkom podaljšajo njihovo življenjsko dobo in preprečijo, da bi prehitro končali na odlagališčih. Obstajajo tudi spletni portali, kjer lahko oglašujete izdelke, ki jih ne rabite več.


Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi našima donatorjema, ki sta prispevala rabljeno pohištvo in računalniško opremo, to sta KD Skladi in Mladinska knjiga.

Več lahko najdete tudi na:
http://www.eko-tce.eu/
http://www.podarimo.si/
http://www.bolha.com/