Zeleni telefon

Kljub lokalnim in vseslovenskim čistilnim akcijam se v naši naravi še vedno nahaja več kot 8.000 divjih odlagališč oz. za 92 olimpijskih bazenov smeti, ki predstavljajo grožnjo okolju in ljudem. Izkoreniniti to obliko okoljskega kriminala je odgovornost vseh nas. Narava namreč ne more prijaviti divjega odlagališča, to je naloga nas, posameznikov.

 

Prijave tovrstnih krištev pogosto povezujemo z zapletenostjo in strahom pred povračilnimi ukrepi. Zato smo se Ekologi brez meja odločili priskočiti na pomoč vsem aktivnim državljanom, ki opazijo nepravilno odlaganje odpadkov in želijo ukrepati. Zeleni telefon je nadgradnja našega projekta Prijavi storilca z namenom posredovanja pri prijavah divjih odlagališč. Vsem posameznikom smo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 040 255 433 na voljo z informacijami o načinih ukrepanja, po potrebi pa prijave na inšpektorate oddamo v imenu društva. V takih primerih poskrbimo tudi za spremljanje delovanja inšpektoratov in pritisk nanje

 

Intenzivno in ažurno bdenje nad reševanjem teh okoljskih izzivov pa terja precej časa in našemu društvu povzroča nezanemarljive stroške. Zato smo še toliko bolj veseli, da nas je CNVOS izbral kot eno izmed organizacij, ki bo v sklopu akcije Ta dobra večerja prejela sredstva za svoje delovanje. Polovica zneska od vsakega, prav za to priložnost ustvarjenega dobrodelnega menija, bo namenjena delovanju našega Zelenega telefona. Zato vas prav lepo vabimo na Ta dobro večerjo v Restavracijo Strelec, ki bo v sredo, 29. maja, ob 19.00. Več informacij, meni in prijave so na voljo na tej povezavi. Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno. Podprite nas in pojejte nekaj slastnega na 'naš račun', mi pa bomo poskrbeli, da bo prav vsako prijavljeno divje odlagališče dobilo svoj epilog. Hvala in dober tek!

 

ta dobra večerja

 
 

Očistimo Slovenijo / World Cleanup

   

Sledite nam

FacebookTwitterYoutubeFeed

Iskanje

Prijava na Čist-E-Novice

CAPTCHA Image
   Naloži novo varnostno kodo