Mobilne aplikacije za popis divjih odlagališč

Namestite aplikacijo na svoj mobilni telefon

Aplikacija za Android (1.6+)

Aplikacija za Symbian

Aplikacija za BlackBerry

Kako lahko še namestite mobilno aplikacijo

Namestitev lahko opravite tudi preko Android Market,-a, Ovi Store-a, App World in podobnih skladišč. Aplikacijo najdete pod imenom »Popis odlagališč«.

Zakaj je mobilna aplikacija tako uporabna

Do sedaj je bilo mogoče prijavljati divja odlagališča samo preko spletne strani. Potrebno si je bilo zapisati, kje in kakšno je odlagališče, doma sesti za računalnik in odlagališče prijaviti. Mobilna aplikacija ta postopek zelo poenostavi, saj je odlagališče mogoče preprosto in hitro prijaviti že na kraju samem.

Uporaba

Vse aplikacije delujejo po istem principu:
1. Aplikacijo si namestite na svoj mobilni telefon, zaženite jo in se registrirajte.
2. Ko na terenu naletite na odlagališče, zaženite aplikacijo in pritisnite gumb »Novo odlagališče«.
3. Aplikacija sama preko enote GPS zazna trenutni položaj,
4. Nato ocenite okvirno velikost (trije velikostni razredi), označite morebitno prisotnost nevarnih odpadkov, po želji dodajte še komentar in slikajte odlagališče.
5. Prenos v register divjih odlagališč izvedite kasneje, v dometu brezžičnega internetnega omrežja. Če želite lahko prenos odlagališča v register izvedete takoj, preko mobilnega omrežja, kar pa je navadno nekoliko dražje, zato morate to opcijo sami vključiti v nastavitvah aplikacije (več o tem si lahko preberete v meniju "Pomoč").

Do nastavitev aplikacije dostopate tako, da na začetnem zaslonu aplikacije pritisnete na gumb »Meni« na vašem mobilnem telefonu.

Če imate kakršno koli vprašanje se obrnite na popis@ocistimo.si