Avtor: Barbara Kirn, dne 15. may 2024, 15:05

Komu je razpis namenjen?

Vas zanimajo okoljske teme in bi želeli vašim učencem / dijakom / članom omogočiti več tovrstnih vsebin? Ekologi brez meja bomo v sodelovanju z Gorenjsko banko izvedli 8 brezplačnih trajnostnih sprehodov. Za izvedbo sprehoda se lahko prijavijo osnovne (zadnja triada osnovne šole) in srednje šole, fakultete ter nevladne organizacije in društva.

Več o sprehodih

Sprehajalci bodo lahko spoznali zanimive lokalne ideje za trajnostno nakupovanje, trgovci bodo predstavili svoje zgodbe, načela delovanja, izdelke in storitve, Ekologi brez meja pa bodo pot pospremili z okoljskimi podatki in predlogi za okolju prijaznejše delovanje. Sprehod traja približno 1,5h, več utrinkov pa si lahko preberete tukaj.*
KRANJ - Sprehodili se bomo do Trgovine Krajček, ki nudi možnost nakupa brez embalaže, si ogledali kako v Kr’ Štacuna Kranj starim predmetom dajo novo življenje in nakupovali v Humana Secondhand & Vintage Slovenia.
LJUBLJANA - V Ljubljani bomo skupaj obiskali popravljalnico dežnikov Dežnik, izbirali modne kose v second hand trgovini Humana in nakupovali na rinfuzo v ekološki trgovini Zdrava trgovinca.
*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Kaj pričakujemo od vas?

Zagotovitev števila udeležencev (med 10 in 25), kritje morebitnega prevoza na lokacijo v lastni režiji. Po dogodku bomo veseli objave na vaših družbenih omrežjih in spletni strani.
Sprehod bomo za vas izvedli brezplačno.

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico. Med prispelimi prijavami bomo izbrali 8 prijaviteljev, ki bodo izpolnili kriterije. Če jih bo več, bodo imele prednost šole, upoštevali bomo tudi vrstni red prispelih prijav. Rok za oddajo je 15. junij 2024.

Po tem roku bomo izbrane prijavitelje kontaktirali za podroben dogovor o terminih izvedbe (predvidoma v septembru 2024).

Foto: Renata Zadravec, Tamara Kastelic, Katja Sreš