Kako poteka postopek do ZW

Kako poteka postopek?

Če želite, da tudi vaš hotel pridobi naziv Zero waste hotel, nas kontaktirajte in poslali vam bomo vprašalnik, v katerega boste vnesli nekaj osnovnih informacij, na podlagi katerih vam lahko pripravimo ponudbo.

V ponudbi bomo upoštevali velikost hotela in predvsem dodatne storitve, ki jih hotel nudi svojim gostom in obiskovalcem (restavracije, kavarne, welness, konferenčne sobe …).

Če se s ponudbo strinjate, bomo izvedli naslednje korake:

    1. Natančen posnetek stanja, vključno z 10-dnevnim tehtanjem odpadkov ter merjenjem porabe elektrike in vode.
    2. Na osnovi dobljenih podatkov se izdela poročilo o stanju in predlagajo ukrepi.
    3. Hotel sam odloči, katere ukrepe bo vpeljal in opredeli časovno dinamiko izvajanja.*
    4. Ponoven pregled stanja se opravi, ko je vpeljana večina ukrepov, ki bistveno vplivajo na
      zmanjšanje količine odpadkov in ločeno zbiranje.
    5. Naziv se podeli, ko hotel doseže predpisane normative.
    6. Vsako naslednje leto se naredi ponovni popis stanja, da se preveri ali se ukrepi še naprej
      ustrezno izvajajo, kar je osnova za ohranitev naziva.

*OPOMBA: Priporočljivo je, da se prvi del aktivnosti (ogled, tehtanje, prvo usposabljanje in izdelava poročila) opravijo v roku 3 mesecev, v naslednjih 6.mesecih pa uvede večji del ukrepov.

Kontakt: info@ebm.si ali info.zws@ebm.si

Uvodni vprašalnik za ponudnike namestitev

Vprašalnik je namenjen pripravi posnetka stanja. Prosimo za čim bolj natančne podatke, v primeru, da ne razpolagate z njimi, vas prosimo za čim bolj natančno oceno. Podatki bodo uporabljeni izključno za namen sodelovanja pri vpeljavi koncepta zero waste v vašo namestitev.

ime, priimek, e-naslov, telefon

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...